SELİM EFENDİ İSMİYLE BİR CAMİ YOK

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SELİM EFENDİ İSMİYLE BİR CAMİ YOK CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet ŞEKER, Başbakan ERDOĞAN’ın Gaziantep’te bir caminin CHP’ye satıldığı ve teşkilat binası olarak kullanıldığı yönündeki iddiasının belgelenmesini istedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet ŞEKER; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 24 Nisan 2012 tarihli grup konuşmasında, 1926-1950 yılları arasındaki bazı olaylara değinirken, Gaziantep’teki Selim Efendi Cami’nin Cumhuriyet Halk Partisi’ne satıldığını ve teşkilat binası olarak kullanıldığını, konuya ilişkin belgelerin de elinde olduğunu söylemesine rağmen, Gaziantep’te Selim Efendi isimli bir cami olmadığını söyledi. Şeker; Gerek konuyla ilgili araştırmalarda bulunan uzmanların, gerekse o dönemin canlı şahitlerinin Gaziantep’te Selim Efendi ismiyle bir cami bulunmadığını, dolayısıyla satılmasının ve CHP tarafından teşkilat binası olarak kullanılması da mümkün bulunmamaktadır. Bu konunun bir an önce aydınlatılması ve kamuoyunun yaşadığı kafa karışıklığının giderilmesi gerekmektedir” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent ARINÇ’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren ŞEKER Söz konusu iddiaların belgelerinin de kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini belirterek, Gaziantep’te Selim Efendi isimli bir cami herhangi bir dönemde var olmuş mudur? Var ise hangi tarihte, kim tarafından, nerede yaptırılmıştır? Söz konusu caminin satıldığına ilişkin iddialar doğru mudur? Doğru ise bu işlem hangi tarihte, nasıl gerçekleşmiştir?Selim Efendi Cami’nin CHP tarafından satın alındığına ve teşkilat binası olarak kullanıldığına dair iddialar doğru mudur? Doğru ise hangi yıllar arasında teşkilat binası olarak kullanılmıştır? Yukarıda yer alan tüm iddialara ilişkin herhangi bir belge var mıdır? Bu belgeleri kamuoyu ile paylaşmayı düşünüyor musunuz? Sorularının yanıt bulması gerektiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SELİM EFENDİ İSMİYLE BİR CAMİ YOK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin