“Sessiz Çığlık” Tiyatro gösterisi büyüledi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Oğuzeli Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ münasebetiyle kadına şiddet ve çocuk gelinleri konu alan ‘Sessiz Çığlık’ adlı tiyatro gösterisi izleyenleri büyüledi.

Tamamı amatör oyunculardan oluşan tiyatro gösterisine yoğun ilgi gösteren Oğuzelililer salonu doldurdu.

Günümüz Türkiye’sinin kanayan bir yarası haline gelen kadına şiddet ve çocuk gelinleri konu alan bu anlamlı tiyatro gösterimini gerçekleştirerek farkındalık oluşturmak istediklerinin altını çizen Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, kadına yönelik şiddetin ne insani ne de İslami manada hiçbir vicdana sığmadığını söyledi.

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle farkındalık yaratacak bir tiyatro gösterimi düzenlemeyi uygun bulduk. Tiyatromuzun ana teması kadına yönelik şiddet ve çocuk gelinler. Hem dinimiz hem de kültürümüz açısından kadınlarımızın ayrı bir önemi var. Peygamber efendimiz ilk vahiyi aldığında bunu paylaştığı kişi bir kadındı yani hazreti Hatice validemizdi. Yine Türk kültüründe devleti Han ile yanındaki hanımı beraber yönetirdi. Günümüze baktığımız toplumuzda derin yaralar bırakan olaylar ve tablolar yaşıyoruz. Kadınlarımız hayatın her alanında şiddete maruz kalıyorlar ama ne yazık ki en iyi korundukları yer olarak düşündüğümüz aile içinde daha fazla ve yaygın bir şekilde şiddete görüyorlar. Ülkemizde hala 18 yaşının altında, çocuk yaşta zorla evlendirilen kızlarımız var. Daha kendisi çocukken anne olmaya sürüklenen çocuklarımız var. Çocuk yaşta ve zorla evlendirilen kız çocukları, eğitim olanaklarından yoksun kalıyorlar. Buradan ebeveynlerimize sesleniyorum bırakın onlar büyüsünler, okusunlar kendi kararlarını verebilecek yaşa gelip kendi kararlarını kendileri versinler. Kendi evlatlarınızın kendi ayakları üzerinde durarak başarılar elde ettiğini görmek inanın sizi çok daha mutlu edecek” dedi.

“Sessiz Çığlık” tiyatro ekibinin kurucusu olan Mezine Sırakaya ise Oğuzelili vatandaşların göstermiş olduğu ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirerek çocuk gelinlerin sessiz çığlığı olmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Gösterinin ardından Oğuzelililer oyuncularla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Sessiz Çığlık” Tiyatro gösterisi büyüledi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin