Sevenleri Kıvırcık Ali’yi unutmadı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ali Özütemiz ya da bilinen adıyla Kıvırcık Ali’yi sevenleri ölümünün beşinci yılında unutmadı.
Çatalca’da 2011 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu vefat eden, ‘Kıvırcık Ali’ olarak tanınan Türk Halk Müziği sanatçı, 43 yaşındaki Ali Özütemiz, Esenyurt Gülbahçe Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı.
2011 yılında kendi aracıyla geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden sanatçı sevilen türküleriyle sevenlerinin gönlünde taht kurmuştu. Sanatçının besteleri birçok sanatçı tarafından seslendirildi.
KIVIRCIK ALİ KİMDİR?
1968’de Tokat’ta dünyaya gelen Türk halk müziği sanatçısıdır.
Aşık Ali adlı bir halk ozanının oğludur. Tokat’ın Turhal ilçesinin Erenli köyünde doğdu. İlkokulu bitirdikten sonra okumadı. 1983 yılında İstanbul’a geldi ve saz yapım atölyesinde çalışmaya başladı. Bu sırada katıldığı bir ses yarışmasında aşıklama dalında birinci oldu. Bir yandan konfeksiyon atölyesinde çalışırken, solfej dersleri alarak ve düğünlerde saz çalarak müzikle ilgisini sürdürdü. 1992 yılında Aşık Nuri Yücel’in Hapishane Ranzaları 2 isimli albümüne bağlamasıyla katılarak ilk profesyonel stüdyo çalışmasına başlamış oldu. 1994-1998 yılları arasında yaptığı albümler piyasaya sürülmedi fakat bu sürede başta Aşık Nuri Yücel olmak üzere birçok sanatçının albümünde sanat yönetmenliği yaptı. 1995’te iki arkadaşı ile birlikte Grup Turnalar’ı kurdular ve Türkülerden Türkülere Yol Eyledik veTürküler Kimliğimiz adlı iki albüm çıkarttılar. 1999’da ilk solo albümü Gül tükendi ben tükendim’i hazırladı ve aynı sene İber Müzik etiketiyle piyasaya sürüldü. Türkiye’de ve Almanya’da çok sayıda konser verdi, TV programlarına katıldı. Bestelerini birçok sanatçı seslendirdi. “Kıvırcık Ali” olarak bilinen sanatçı 11 Ocak 2011 tarihinde saat 5.30’da kendi aracıyla geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. İstanbul, Hadımköy’deki Gülbahçe Mezarlığı’nda toprağa verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sevenleri Kıvırcık Ali’yi unutmadı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin