SEVENLERİ ONU YALNIZ BIRAKMADI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SEVENLERİ ONU YALNIZ BIRAKMADITürk Milliyetçiliğinin siyasal alana donanımlı bir biçimde girmesinde çok önemli bir kişilik olan, MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Alpaslan Türkeş ölümünün 15. yılında mezarı başında dualarla anıldı.

Çeşitli darbe dönemlerinde tabutluk gören, tırnakları çekilen ve sürgüne gönderilen tek lider Alpaslan Türkeş’in ölümünün 15. yılında sevenleri onu yalnız bırakmadı.

SEVENLERİ ONU YALNIZ BIRAKMADI

Merhum Alpaslan Türkeş’i anma törenine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, oğlu Tuğrul Türkeş, MHP Milletvekilleri, yakınları, MHP’si yöneticileri, partililer, STK’lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kayseri Pınarbaşı Kösgerli köyünden getirilen toprağı Alpaslan Türkeş’in mezarına serpen Bahçeli dua okuyarak kabre beyaz- kırmızı karanfil koydu.

Türkeş’in çok büyük bir devlet ve fikir adamı olduğunu belirten Devlet Bahçeli, “Merhum Başbuğumuzun açtığı yolda ve belirlediği istikamette, onun sergilemiş olduğu seviyeli, ilkeli, tutarlı siyaset, bugün de bizim kılavuzumuz olmaya devam edecektir. Zorluklardan yılmayan azim karlıktır, ihanetlerden korkmayan gözü pekliliktir, saldırılardan çekinmeyen direnmedir, Türklüğün emrine giren fazilettir ve İslam’ı yücelten kararlılıktır, ülküsünü, ülkücüyle kavuşturan, özlemlerini ve iddialarını Türk dünyasına ulaştıran tarihi bir kişiliktir. Bunlardan dolayı kendisini saygı ve hasretle anıyoruz, tavsiyelerini daha da yukarılara çıkarmak için her türlü çabayı gösteriyoruz. Onun liderliğinde ülkücüler; Ötüken’den Ankara’ya, Çin Seddi’nden Adriyatik kıyılarına heveslerini, arzularını ve önerilerini tebliğ etmiş, daha iyi bir yaşam, daha huzurlu ve kudretli bir millet gerçeği için var gücüyle uğraşmışlardır” dedi.

SEVENLERİ ONU YALNIZ BIRAKMADITürkeş’in siyasete seviye getirdiği üslubun, fikir mücadelesine derinlik kazandıran tarzının, çağı ve insanlığı Türkçe okuma ve anlama kaygısının takdir edilmesi gerektiğinin altını çizen Bahçeli “Merhum Başbuğumuzun açtığı yolda ve belirlediği istikamette, onun sergilemiş olduğu seviyeli, ilkeli, tutarlı siyaset, bugün de bizim kılavuzumuz olmaya devam edecektir” ifadesini kullandı.

Törene katılan Ülkücüler “ Milletimiz de bilsin ki, ülkemizde bir tek ülkücü kalsa dahi vatan bölünmeyecektir, bayrak inmeyecektir, ezan dinmeyecektir” diyerek slogan attı.

Türk- İslam davasının öncüsü Alpaslan Türkeş ölümünün 15.yıldönümü nedeniyle, Ankara’da ki kabri başında düzenlenen anma törenine Türkiye’nin dört bir yanından katılan MHP’liler liderlerini dualarla andı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SEVENLERİ ONU YALNIZ BIRAKMADI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin