SEVGİLİLER BAYAZHAN’DA BULUŞUYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SEVGİLİLER BAYAZHAN’DA BULUŞUYORGaziantep’in tarih kokan hanlarından Bayazhan içinde bulunan Bayazhan Restaurant, sevgililer gününde özel Aşk Tabağı menüsü ve sürprizleri ile  unutulmaz ve romantik bir akşam yemeği keyfi yaşatmaya hazırlanıyor.
Gaziantep’in kalbinde yer alan Bayazhan Restoran’da sevgilisiyle baş başa romantik bir akşam yemeği geçirmek isteyen çiftler için bulunmaz fırsat! Kişi başı 95.00 TL.14 Şubat Sevgililer Günü Menüsü ve sınırsız içecek limiti ile size özel süprizler Bayazhan’da!
12 Nisan 1980’de Lübnan/Beyrut’ta dünyaya gelen müziğin kraliçesi Jehan Barbur’un söyleyeceği aşk şarkıları ile aşklarını tazelemek isteyen çiftlere unutulmaz bir gece yaşatacak olan Bayazhan Restoran böylesine güzel bir geceyi kaçırmak istemeyen aşıklara erken rezarvasyon için ellerini çabuk tutmaları çağrısında bulundu.
Gaziantep’in en önemli lezzet ve eğlence duraklarından biri olan Bayazhan Restorant tüm sevgililere  özel Aşk Menüsü ile romantik bir ortamda unutulmaz bir gece yaşatmaya hazırlanıyor. Gaziantep’in 100 yıllık tarihi ticaret merkezi olan Bayazhan binasında bulunan Bayazhan Restaurant güzelliğine hayran bırakan eşsiz ortamı ile  Sevgililer Günü’nde, keyifli saatler geçirebileceğiniz bir atmosfer sunuyor.

SEVGİLİLER BAYAZHAN’DA BULUŞUYORGüler yüzlü ve deneyimli personeli ile sofranızı lezzetlendiren Baş Aşçı Doğa Çitçi’nin hünerli ellerinden aşk menüsü ile Bayazhan Restoran sizleri aşk gecesine bekliyor.
BAYAZHAN TARİHİ
Bayazhan, bir tütün tüccarı olan, o dönemde Gaziantep’in Hasankeyf tütününü kendine ait olan deve kervanı ile Mısır’a ihraç eden Bayaz Ahmed Ağa, Bayazhan’ı ortağı ile birlikte, Halepli mimar ve taş ustalarına yaptırmıştır. Yapımı 1904’te başlayıp 1909 yılında bitmiştir. İnşaat işleri ile bizzat Bayaz Ahmet Ağa ilgilenmiştir. İhracat ile ilgili olarak Mısır’a geliş gidişlerinde konakladığı Halep’teki, o yıllarda çok meşhur olan bir Han esin kaynağı olmuştur Bayaz Han’a.
Birinci Dünya Savaşı sonrası İngilizler, Antep’i işgal ettiklerinde Bayazhan’ı, karargâh olarak kullanmışlardır. Hanın bir bölümü ise Antep savunması yıllarında hapishane olarak kullanılmıştır.
Gaziantep’te ilk sinema filmi Bayazhan’ın büyük salonunda gösterilmiştir. Bayaz Ahmed Ağa’nın 1919 yılında vefatından sonra Han’ın yarısı ailesine, diğer yarısı ise ortaktan Tekel Baş Müdürlüğü’ne intikal etmiştir. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’in girişimleriyle 5.5.2005 tarihinde Belediye bünyesine geçirilmiş yenileme çalışmalarına başlanmıştır. 2009 yılında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilemesi tamamlanan ve üst katı Gaziantep Kent Müzesi haline dönüştürülen BAYAZHAN’ın altı katı ise yaklaşık 6 ay süren bir çalışma sonucunda benzersiz bir tesise dönüştürülmüştür.

SEVGİLİLER BAYAZHAN’DA BULUŞUYOR

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SEVGİLİLER BAYAZHAN’DA BULUŞUYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin