Sinan Oğan 2. Turun Kilit İsmi

featured
Sinan Oğan 2. Turun Kilit İsmi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sinan Oğan 2. Turun Kilit İsmi

ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan yüzde 5.17 oranı ile 2 milyon 829 bin 634 seçmenin oyunu kazanarak, Cumhurbaşkanlığı ikinci turunun kilit ismi oldu.

Sinan Oğan’ın 2. tura kaldığının kesinleşmesi durumunda hangi ittifaka destek vereceği önemli. Destek vermek için beş şartı var. Oğan’ın kırmızı çizgimde  “terör örgütleri ile mesafe” olduğu önceliğimizdir dedi.

Oğan:” Anketlerde yok sayıldık. Türlü türlü saldırılara maruz kaldık. Taşlı sopalı saldırılara maruz kaldık. Linçlere maruz kaldık. Ancak biz hep plana sadık kaldık. Biz ilk günden beri bu seçimlerde HDP ve Hüda Par gibi terörle aralarına mesafe koymayan partilere karşı tutum sergiledik. Seçimlerin zaten ikinci tura kalacağı bizim öngördüğümüz bir şeydi. Görüyoruz ki seçimler ikinci tura kalmış gözüküyor. YSK seçimlerin daha yüzde 50’sinin sisteme girdiğini söylüyor. Aynı şekilde diğerlerine baktığımızda ise çok farklı sonuçlar görüyoruz. Seçimler ikinci tura kalacak. Değerli arkadaşlar önümüzde zorlu bir 15 gün daha olacak. Bu süre boyunca eğer seçimler ikinci tura kalırsa bu süreçte milletimize memleketimize hayırlı bir sonuç olması için elimizden geleni yapacağız. Şu an bunu ya da şunu destekliyoruz demiyoruz. Ata İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerle bize oy veren temsilcileriyle imza verenlerle istişareler yapacağız ve sonuçta bir karar vereceğiz. Bizim ilk baştan beri ortaya koyduğumuz tavır şuydu, bu son günlerde sanki biz bir pazarlık içerisine gireceğimiz lanse edildi. Bizim söylediğimiz çok açıktı, sığınmacıların gönderilmesi, ekonomik krizin sebeplerinden olan faiz sebep, enflasyon sonuç saçmalığından kurtulunması gibi şartlarımız vardır. Bu şartlar olmadan ikinci aşamaya geçilemez. FETÖ, PKK ve Hizbullah başta olmak üzere terörle mücadele önceliklerimizdendir” ifadelerine yer verdi.

Sinan Oğan Kimdir ?

1 Eylül 1967 Iğdır doğumlu Sinan Oğan, stratejik araştırmacı ve 24. dönem MHP Iğdır milletvekilidir.
Azeri kökenli olan Sinan Oğan, Marmara Üniversitesi İİBF mezunu olup yüksek lisans çalışmasını aynı üniversitede tamamladı. Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesi’nde (MGİMO) doktora yaptı.
Rusça ve akademik düzeyde İngilizce bilen Sinan Oğan, Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsünde araştırma görevlisi, Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesinde öğretim görevlisi ve Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı. TİKA Azerbaycan Temsilcisi olan Sinan Oğan’a aynı zamanda Azerbaycan Cumhurbaşkanı tarafından “Devlet Nişanı” ile taltif edildi.
Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Rusya Ukrayna Araştırmaları Masası Başkanlığı yapan Sinan Oğan, TÜRKSAM’ı kurdu ve Başkanlığını yürüttü.
Oğan’ın yayınlanmış 3 kitabı ve 500’den fazla makalesi bulunuyor.
Milliyet Gazetesi “Sosyal Bilimler”, Marmara Üniversitesi “Akademik Üstün Başarı” ve Ekoavrasya Derneği “Türk Dünyasına Hizmet” ödüllerinin sahibi olan Sinan Oğan, “İnterpress Media Takip Merkezi” tarafından 2010 yılında televizyon ekranlarında en çok tartışılan konu ve en çok ekranda yer alan isimler üzerine yapılan bir çalışmada 131 haberle, Türkiye’de televizyon ekranlarında en fazla boy gösteren isimleri arasında yer aldı.
24. dönem 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Iğdır milletvekili seçilmiştir.
Türkiye-Arnavutluk ve Türkiye-Nijer Parlamentolararası Dostluk Grupları üyesi ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Genel Sekreteridir.

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sinan Oğan 2. Turun Kilit İsmi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin