Sinan Oğan Gaziantep’ten seslendi”Yürütmenin önü kısa sürede açılacaktır”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

sinan-oganMHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, Gaziantep’te delege ve parti teşkilatlarıyla iftar yemeğinde buluştu.

” Kutlu Anadolu Yürüyüşü” adını verdiği kongre çalışmalarına Gaziantep’te parti teşkilatları  ve delegeler ile iftar yemeğinde bir araya  gelerek devam eden MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, iftar yemeği sonrası açıklamalarda bulundu.
Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 19 Haziran’daki MHP Tüzük Kongresi’nde alınan kararlara yönelik aldığı yürütmeyi durdurma kararıyla ilgili olarak da konuşan Sinan Oğan, “Maalesef ki 19 Haziran’daki Tüzük Kurultayımız bir delegemizin genel merkezimizi şikâyet etmesi üzerine iptal edilmiştir. Yanlış duymadınız şikayet eden Milliyetçi Hareket Partisinin bir delegesi, şikayet edilen bu kurultayı gerçekleştirmekle görevli olan 12. Sulh Hukuk Mahkemesi ve yargıtayca görevlendirilen Çağrı Heyeti değil, şikayet edilen yani davalı merci Milliyetçi Hareket Partisidir. Normalde sadece bu dahi bu davanın iptal edilmesi için yeterli bir sebeptir. Ama dava iptal edilmedi ve sayacağım nedenlerle yürütmeyi durdurulma kararı alındı. Hemen ifade edeyim hukukçularımız gerekli çalışmaları yaptılar ve yarın Ankara 3 Asliye Hukuk Mahkemesin yürütmeyi durdurma kararına avukatlarımız itiraz edeceklerdir. Ben inanıyorum ki bu itiraz kabul edilecek ve yürütmenin önü en kısa sürede açılacaktır. ” dedi.
“YENİ BİR GEMEREK VAKASIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ”
Sinan Oğan :”Bizi  yeni bir Gemerek vakıasıyla karşı karşıya bırakan 3. Asliye Hukuk Mahkemesi diyor ki, ‘Akyurt şehir merkezinin dışında bu sebeple biz bu kurultayı geçersiz sayıyoruz’. Büyükşehir yasası çıkalı 2 sene oldu, bütün şehir, bütünleşmiş şehir algısı ve gerçeği ortadayken şehir merkezi kavramının artık bütün şehiri kapsadığı herkes tarafından biliniyor olmasına rağmen, böyle komik bir gerekçeyle yürütmeyi durdurma kararı verilemez. Kaldı ki o otelde  CHP başta olmak üzere ANAP ve birçok parti kurultay yapmıştır ve herhangi bir sorunla karşılaşmamıştır. Bir diğer önemli husus Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz CKMP’den MHP’ye geçiş kurultayımızı Adana’da yaptık. Bu hakime göre Milliyetçi Hareket Partisinin o kurultayı da geçersiz mi sayılacaktır? Milliyetçi Hareket Partisini o anlamda eski ismine geri mi çevireceklerdir?  ” ifadelerini kullandı.
OĞAN, İPTAL GEREKÇELERİNİ ANLATTI
Genel Başkan Adayı Sinan Oğan diğer iptal gerekçelerini şöyle anlattı:”İkinci gerekçe 2/3 çoğunluk meselesidir. Birçok yerde de tartışıldı ama tüzüğümüze göre toplam 1200 delegenin yarısından 1 fazlası yeterlidir ayrıca katılanlarında 2/3 çoğunluğu o tüzük kurultayında alınan kararların kabul edilmesinde yeterlidir. Bir diğer ilginç gerekçe ise 15 Mayıs’ta ki Tüzük Kurultayının ertelenme gerekçesinin bizim yazmadığımız söyleniyor. 15 Mayıs’ta ki kurultay ertelendi mi? Yaptırılmadı, iptal edildi.  Biz 19 Haziran’da ertelenen kurultayı mı yaptık, yoksa Yargıtay’ın verdiği karar üzerine sıfırdan bir kurultay mı yaptık? Sıfırdan yeni kurultay yaptık. Oraya TOMA ve tel örgüleri çekerek Gemerek Mahkemesi’nin kararıyla kurultay iptal edildi. İptal olmuş kurultaya erteleme yazısı yazılır mı? Maalesef ki  burası Türkiye burada böyle şeyler  olabiliyor. Bir diğer husus 63. maddenin 4. bendi olan ‘Olağanüstü kurultayda genel başkan seçilmez’ ibaresinin değiştirilmesine ilaveten 12 maddenin daha değiştirilmesi. Bu konuda bizde düşüncelerimiz belirttik. İyi niyetli bir hukukta bize verilen kararda ne değiştirilmesi isteniyorsa o maddeler kabul edilir, diğer değişen maddeler iptal edilir ancak mahkeme bunu yapmadı. Bir başka gerekçe olarak bize diyorlar ki orada oy kullanan başka şahıslar var, devlet memurları var. Bizde diyoruz ki kim o memurlar, orada ne arıyorlar? Eğer bunların sayısı karara etki edece bir çoğunluktaysa burada başka bir oyun var biz bu oyunu tespit edeceğiz.” dedi.

“BU DAVAYI KİMSENİN EGOSUNA KURBAN ETMEYECEĞİZ”
Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir düzen partisi olmadığına vurgu yapan Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, “Biz hiç kimsenin dayatmasını kabul edecek değiliz. Tek bir genel başkan, kafasına göre şu kişiyi görevden aldım, şu ili kapattım diyemez. Bu hareket bir düzen partisi değildir, bu dava şehit kanıyla yıkanmıştır. Bu dava Allah davasıdır. Türkiye’nin kaderi Milliyetçi Hareket Partisi’nin elindedir. Bu ülke bölünüp içinden bir Kürdistan mı çıkarılacak, yoksa büyüyüp bir Turan mı olacak bunun farkına varmalıyız. Bu ülkeyi BOP’çuların, eyalet sistemi isteyenlerin, başkanlık isteyenlerin eline bırakmayalım. Hiç kimse muhalefetin birlik beraberliğini bozamayacaktır. Biz dört ayrı başkan adayıyız, hepimiz aynı şeyleri düşüneceğiz diye bir şey yok. Ama yeri geldiği zaman da dördümüz bir masa etrafında toplanıp istişare edebiliriz. Yarıştığımız arkadaşlarımız bizim düşmanımız değil, ülküdaşlarımızdır. Her kim kazanırsa Ülkücü hareket kazanmış olacak, diğer herkes onun çevresinde kenetlenecek” diye konuştu.
Sinan Oğan, konuşmasında miting ve toplantılarda konuşma yapan siyasilerin prompter kullandıklarına dikkat çekerek,  “Birçok yerde konuşmaları ve hitabeti ile ilgili övgüyle bahsedilen siyasiler var. Onların önünden camı alın bakalım konuşabiliyor mu? Biz de konuşmayı biliyoruz, hem de camsız, kâğıtsız” dedi.

ogan-sinan

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sinan Oğan Gaziantep’ten seslendi”Yürütmenin önü kısa sürede açılacaktır”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin