Sinan Oğan’ın Gaziantep’te ilk durağı Şehit Aileleri ve Gaziler oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sinan Oğan’ın  Gaziantep’te ilk durağı Şehit Aileleri ve Gaziler oldu

ATA ittifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Gaziantep Milletvekili Adayları ile birlikte Gaziantep Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ni ziyaret etti.

ATA ittifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, Şehitlerimizin bizlere emanetine ve gazilerimize sahip çıkacağız dedi.

ŞEHİTLİK KAVRAMI İSLAM DİNİMİZDE YER ALAN TÜRKLERLE YÜCELEŞMİŞ BİR KAVRAMDIR

ATA ittifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan; “Sizler bu ülkeye canınızdan can verdiniz, hayatınızı ortaya koydunuz, evlatlarınızı, eşinizi şehit verdiniz. Sizler bu ülkenin ve bizim başımızın tacısınız. Zafer Partisi Genel Başkanı olarak Sayın Ümit Özdağ meclis boyutunda ve bende inşallah seçildiğim takdirde Cumhurbaşkanı olarak ilk yapacağımız iş, şehitlerimizin bizlere bıraktığı emanete ve gazilerimize en yüksek derecede sahip çıkmak olacaktır. Biz 2005 tarihinde diğer ülkelerin savaşta hayatını kaybetmiş olan asker yakınlarına sağlamış olduğu haklara ilişkin bir çalışma yapmıştık. Şehitlik kavramı bizim dinimizde olan bir kavram olup Türklerle birlikte yüceleşmiştir. Şehitlik kavramını zirveye çıkaran Türkler olmuştur. Hükümetin yanlış politikaları nedeniyle şehitlerimiz ve gazilerimiz zaman zaman mağdur edilmektedir. Bir proteze haciz geldiği gibi haberlerin yanında, mevcut haklardan sadece şehit eşinin faydalandığı, şehit kardeşi, annesi ve babasının bazı haklardan yeterince faydalanamadığını görüyoruz. Bunun gibi çok sayıda sorun ve şikayet var. Ben bir Türk vatandaşı olarak üzülüyorum, böyle şeylerin olmaması gerekiyor. Biz şehitlerimizi, onların yakınlarını ve gazilerimizi asla bu konularda mağdur etmemeliyiz.

BU TÜR KONULAR SİYASET ÜSTÜDÜR

Şehit yakınları ve gazilerimiz toplumda en saygın kişiler olup, bunun daha da üst seviyelere çıkarılması için her türlü çaba sarf edilmelidir. Bu tür konular siyaset üstü olmalıdır. Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz için imkanlar daha da geliştirilmeli üst seviyeye çıkarılmalıdır.

TERÖRLE MÜCADELE ŞEHİTLERİ AYRI BİR KATEGORİDE OLMALIDIR

Türkiye’de yangın, sel, deprem, trafik kazası gibi hususlar nedeniyle şehitlik kavramları oluşmuş durumda. Bu tür durumlar şehitlik kavramının farklı şekilde algılanmasına sebebiyet veriyor. Elbette biz bu vatandaşlarımızı göz ardı etmeyeceğiz ancak biz şehitlik statüsünü kategorize etmek durumundayız. Harp Malulü Şehit ve Gazilerimizi ayrı bir kategoriye koymamız gerekiyor. Terörle mücadele kapsamında, bu ülke için savaşmış canını vermiş insanların mutlaka ayrı değerlendirilmesi gerekir. Tabi ki maden ocağı patlaması, deprem, 15 Temmuz vb. gibi durumlarda hayatını kaybedenlere sahip çıkacağız. Ancak, biz şehit yakınlarımızı hükümet yetkililerinin yanına gittiğinde siz 15 Temmuz şehit yakınımısınız diye bir soruya asla muhatap etmeyeceğiz.

Sinan Oğan'ın Gaziantep'te ilk durağı Şehit Aileleri ve Gaziler oldu

 

 

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
1
be_enmedim
Beğenmedim
Sinan Oğan’ın Gaziantep’te ilk durağı Şehit Aileleri ve Gaziler oldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin