SINIR HATTINDA KIRMIZI ALARM

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SINIR HATTINDA KIRMIZI ALARMDünya gündeminde Suriye’ye karşı bir müdahale yapılması konuşulurken Türkiye- Suriye sınırında olası operasyona karşı kırmızı alarma geçildi. Kara Kuvvetleri Komutanı Hulusi Akar bölgede ki sınır birliklerini ziyaret ederek incelemelerde bulunuyor.

Türkiye olası operasyondan etkilenmemek ve sınırda doğabilecek herhangi bir sorunla karşılaşmamak için tedbir almaya başladı. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Gaziantep Valisi Erdal Ata’yı makamında ziyaret ederek Gaziantep’in coğrafi yapısı hakkında bilgi aldı.

Kara kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar’ı gece saatlerinde makamında ağırlayan Gaziantep Valisi Erdal Ata,  Gaziantep’in bölgedeki konumu ve Gaziantep’te yaşayan Suriyeli mülteciler hakkında brifing verdi. Bölgenin coğrafi yapısı konusunda detaylı bilgi alan Akar, daire müdürleri ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

Kara Kuvvetleri Komutanı Hulusi Akar’a bölgede yaptığı incelemeler ve ziyaretler boyunca,  2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, 2. Ordu Harekât Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan, 6. Tümen Komutanı Tümgeneral Bahadır Köse ve 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş eşlik etti.

Valilik makamında “Şeref Defteri” ni imzalayan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, brifingden dolayı Vali Erdal Ata’ya teşekkür etti. Hulusi Akar daha sonra incelemelerde bulunmak için Kilis’e geçti.

Son zamanlarda Suriye sınırında yaşanan sıkıntıların ardından güvenlik tedbirlerinin arttırılması ve geçişlerin kayıt altına alınması konusunda ciddi çalışmalar yapılması gerektiği Şanlı Urfa Valisi’nin Suriye sınırı hakkında yaptığı açıklama ile gündeme geldi. Suriye’de meydana gelen kimyasal saldırının ardından ABD ve İngiltere’nin Suriye’ye girmesi olasılığı hala devam ediyor.

ABD ve İngiltere Suriye’ye karşı askeri operasyon için son hazırlıkları yaparken Türk Silahlı Kuvvetleri de alarma geçti.
Diyarbakır’da hareketlilik;
Suriye’de yaşanan gelişmelerle ilgili merkez üs olarak belirlenen Diyarbakır’daki 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı’nda hareketlilik başladı. Türkiye’nin farklı noktalarında bulunan hava üslerinden Diyarbakır’a savaş uçakları sevk edilmeye başlandı.

Patriot Üsleri Hareketli;
Bu arada Kahramanmaraş ve Adana’da konuşlandırılan Patriot üslerinde sessiz bir bekleyiş sürerken  Hatay’da sınır boyunda konuşlu bulunan füze savunma üslerinde hareketlilik yaşanıyor. Hatay’ın Kırıkhan İlçesi sınır boyunda konuşlu bulunan hava savunma sistemlerinin yer aldığı birlikte radar cihazlarının aralıksız çalıştırıldığı, Stinger ve I-Hawk füzelerinin namlularının Suriye’ye çevrildiği ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SINIR HATTINDA KIRMIZI ALARM

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin