Sırakaya: “Karnımız Açken Nasıl Bayram Kutlayalım”

featured
Turizm, Konaklama ve Yemek Hizmetleri Çalışanları (Tur-İş) Sendikası
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sırakaya: “Karnımız Açken Nasıl Bayram Kutlayalım”

Turizm, Konaklama ve Yemek Hizmetleri Çalışanları (Tur-İş) Sendikası Genel Başkanı Mezine Sırakaya, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.  Sırakaya: “Karnımız Açken Nasıl Bayram Kutlayalım”

Sırakaya: Pandemi döneminde en fazla mağdur olan sektörlerden Turizm ve Turizm çalışanlarına acil destek paketi hazırlanması gerektiğini belirterek, Turizm çalışanlarına ek destek paketi çıkarılmasa önümüzdeki dönemde Turizm sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı kaçınılmaz olacak” dedi.

Sırakaya: “İşçimiz “karnımız açken nasıl bayram kutlayalım” derken eve ekmek götüremezken bize düşen çözüm yolu bulmak için sesimizi duyurmaktır.  Oteller, cafe ve restoranlar yani konaklama yeme ve içme sektöründeki uzun süreli kapanma turizm çalışanlarını vurdu. Mevsimlik çalışanların iş akitleri askıya alındı. Ancak yeni sezonda, böyle giderse yine hüsran. Askıya alınan işçiler işe geri çağırılmaz ise turizm çalışanları büyük sıkıntı yaşayacak. Birçok çalışan işsizlik maaşından faydalanamadı. Sezonluk sigortalı çalışan işçilerimizin birçoğu kısa çalışma ödeneği şartlarına uymadığı için ödenek alamadı. Eve ekmek götüremezken “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” kutlamayı bırakın bir çok STK dahil sesimizi duyurmak için aylardır çırpınıyoruz. Turizm Çalışanları artık nefes almak istiyor” ifadelerini kullandı.

Sırakaya: “Karnımız Açken Nasıl Bayram Kutlayalım”

Genel Başkan Sırakaya: Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrasında turizm çalışanları istihdamının çok büyük darbe aldığı söyleyerek, “devletimizden beklentimiz işçilerimize sahip çıkması, sektöre destek vermesidir” dedi.

Sırakaya sözlerine şöyle devam etti: “Koronavirüs vakalarının artması ve alınan önlemlerle birlikte işletmelerin çalışanlarını işten çıkarma haberleri peş peşe gelirken turizm için ayrı bir destek paketinin hazırlanmasını şart oldu. Bu paket hazırlanırken özellikle sezonluk hizmet veren çalışanları ya istifaya zorladılar ya ücretsiz izne gönderdiler. Bu gerçek ile birlikte bu sektörde çalışacak eleman kalmayacak. Sezonun 6 ayı çalışan bir işçinin emeklilik hayalleri zaten askıdaydı şimdi elindeki 6 aylık sezonda yok oldu. İşverenler ve işçiyi rahatlamanın tek yolu yeni bir paket. Hükümet işverenlere kolaylık sağlarsa işverenlerde rahat nefes alacak ve turizm çalışanlarının istihdamının önü açılacaktır.

Otellerin iş akitleri askıya alınan on binlerce çalışanı işe çağırması, işsizlik maaşı da alamayan askıdaki çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesi ve turizm sektörünü destekleyecek acil bir paketin hazırlanması dileğiyle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sırakaya: “Karnımız Açken Nasıl Bayram Kutlayalım”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin