SİVİLLER GIDA BULMAKTA ZORLANIYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SİVİLLER GIDA BULMAKTA ZORLANIYORSuriye’den kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin sayısı 45 bini aştı. Halep şehrinde özellikle Selahattin ve Kale bölgesinde yaşanan çatışmalar nedeniyle siviller gıda bulmakta zorlanıyor.

Türkiye sınırında oluşturulan kamplarda bulunan Suriyeli sığınmacı sayısı 45 bini aştı. Özellikle Halep şehrinde yaşanan çatışmalarda hedef alınan siviller çareyi Türkiye’ye sığınmakta buluyor. Selahattin ve Kale bölgesinde yaşanan ciddi çatışmalar nedeniyle gıda bulmakta zorlanan siviller elektrik ve su gibi ihtiyaçlarını da karşılayamıyor. Esad güçleri sivillerin yer aldığı bina ve evleri tanklarla bombalamaya devam ediyor. Bölgedeki muhabirler Halep’te hava destekli tam bir kara savaşı yaşandığını belirtirken, güçlerin dengesiz ve sivillerin hedef alındığını belirttiler.

Bu arada Türkiye tankları Suriye sınırına yerleştirilirken, çok yakında tampon bölge oluşturulabileceğinden bahsediliyor. Kamışlı havaalanı çevresindeki Esad askerleri ve 3-5 küçük istasyon dışındaki yerler PYD kürtlerinin kontrolüne geçmiş durumda. Kamışlıda 3 bin Esad askeri havaalanı çevresinde silahları korumak amacıyla bekliyor.

Suriyeli muhaliflerin elinde bulunan Lübnanlı 11 esir Lübnan hükümetinden şikayet ederek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi. Lübnanlı 11 esir’in 3 aydır muhaliflerin elinde olduğu belirtilirken durumlarının iyi olduğu belirtildi.  Suriye’deki savaşta Libya, Kuveyt, Suudi gibi ülkelerin başını çektiği toplam 1000 cihadist ise savaşmaya devam ediyor.

SİVİLLER GIDA BULMAKTA ZORLANIYOR

HABER MERKEZİ

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SİVİLLER GIDA BULMAKTA ZORLANIYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin