SİYASET BU KADAR ALÇALMAMIŞTI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SİYASET BU KADAR ALÇALMAMIŞTIBir süredir kulislerde ‘CHP’deki istifalarda Barzani etkisi var’ iddiaları tartışılırken, Emine Ülker Tarhan, Sırrı Sakık’ın Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamayı şiddetle kınadığını belirtti.

Adıyaman Milletvekili Salih Fırat’ın istifası ile ilgili “Barzani etkisi” iddiası konuşulurken Emine Tarhan’dan gelen eleştiri gündeme bomba gibi düştü.

“Tarihin bu özel döneminde Kuzey Irak yatırımlarını kimlerin aralarında paylaştığını, CHP ile bağlarını kopardığında kimlerin işlerinin rast gittiğini zaman gösterecektir.” Tarhan, yaptığı açıklamada İmralı süreci ve ‘ırkçılık’ tartışmalarını değerlendirdi. BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın Meclis Genel Kurulu’nda söylediği sözlere tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, CHP’ye yönelik yıpratma kampanyasının ‘son moda açılımdan da, şebeke gibi çalışan naylon barış yanlılarından da bağımsız olmadığının son gelişmeler ve Meclis’teki ittifaktan anlaşıldığını’ belirtti.

BDP’li Sakık’ın “Diyarbakır-a abdestsiz giremezsiniz, Kafkaslardan, Boşnaklardan gelenler siz bu ülkenin sahipleri değilsiniz, dağdan gelip bağdakini kovamazsınız, haddinizi bileceksiniz” sözlerine tepki gösteren Tarhan şunları söyledi:

KAFATASÇI ŞOVEN ANLAYIŞ

“Siyasetin ve siyasetçinin bu kadar alçaldığı ve belli kimlikteki yurttaşları gruplandırıp, adını da vererek, onlara karşı kinini ve nefretini bu denli rahat kustuğu bir başka an görülmemiştir. Toprak mülkiyetçiliği üzerinden faşizan bir anlayışla, bu toprakları yurt bilmiş aralarında ailemin de olduğu milyonlarca yurttaşımızı aşağılayan, inciten bu ırkçı ve ilkel içgüdüyü şiddetle kınıyorum. Bilinçaltını açığa vuran bu kafatasçı şoven anlayış sahiplerinin iktidar ve muhalefetteki ortaklarının herhangi bir sorunu çözme niyeti olamaz. Ancak sorun çıkarma niyeti olabilir. Onlar ancak çözümsüzlükte, kutuplaştırmada ustalaşmıştır. Onları kaygılandıran yegâne şey çözüm ihtimalidir Kürt açılımı, Ermeni açılımı, Alevi açılımı, işte Kıbrıs, işte Avrasya stratejisi, Avrupa Birliği ve işte Suriye açılımı ve Orta Doğu faciası. Kötü bir senaryoya tanıklık edildiğini de, haklılığımızı da önümüzdeki günler gösterecektir. Tarihin bu özel döneminde Kuzey Irak yatırımlarını kimlerin aralarında paylaştığını, CHP ile bağlarını kopardığında kimlerin işlerinin rast gittiğini zaman gösterecektir. Unutulmamalı ki, Türkiye gibi CHP de pek çok kötü senaryoyu boşa çıkarma potansiyeline sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti’nin geçmişinde nasıl varsa, geleceğinde de var olacaktır.” diyerek İnsanların kaç santim boyu olduğunu, soyunun nereden geldiğini diline pelesenk edenler ve ‘Affedersiniz Alevi, Ermeni, Zerdüşt’ diyerek ırkçılık yapanların unutulduğunun alını çizdi.

SAKIK GECİKMEDEN CEVAPLADI
Sakık, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında,  Meclis Genel Kurulu’nda CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan ile yaşadığı ‘ırkçılık’ tartışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Sakık, yaptığı konuşmanın farklı yansıtıldığını ve farklı noktalara çekildiğini belirterek, “Biz her türlü ırkçılığa, ayrımcılığa, asimilasyona, baskıya ve zulme maruz kalmış bir halkın temsilcileri olarak asla ırkçı-milliyetçi bir tutum içerisinde olmadık, olmayız. Tam tersine biz her türlü ırkçılığın ve ayrımcılığın karşısındayız, buna karşı mücadele veren bir siyasi geleneğe sahibiz” dedi.

Halkların eşitliğine ve kardeşliğine inandıklarını belirten Sakık, “Türkiye’deki bütün farklı etnik kimlikler başımız gözümüz üzerinedir. Bizim sorunumuz halklarla değil, tekçiliği dayatan, farklılıkları yok sayan sistemlerdir. Bu tekçi, katı ulusçu sistem Türkiye’de asimilasyon uyguladı, halkları birbirine kırdırmaya çalıştı, katliamlar yaptı, insanların dilini, kimliğini, kültürünü reddetti, aşağıladı. Bu tekçi sistem bugün aynı şekilde farklılıkları tek tipleştirmeye çalışmaktadır. Bizim itirazımız bu sisteme ve bu sistemi şu veya bu biçimde savunan ırkçılara karşıdır” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SİYASET BU KADAR ALÇALMAMIŞTI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin