SOKAK KÖPEKLERİ KORUMA ALTINA ALINIYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SOKAK KÖPEKLERİ KORUMA ALTINA ALINIYORGaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi görevlileri kış mevsiminde yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarına yönelik anlamlı bir çalışmaya imza attı.

Çalışmalarına kent genelinde sürdüren Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Müdürlüğü Köpek Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi görevlileri bakıma muhtaç ve aç kalmış sokak hayvanlarına sahip çıkıyor.

Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi ekipleri özellikle bakıma muhtaç köpekleri sokaklardan toparlayarak Hayvanat Bahçesi içindeki barınaklarda koruma altına alıyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından görevli veteriner hekimler tarafından kısırlaştırılan ve tüm aşıları yapılan köpekler daha sonra barınaklarda besleniyor.

SOKAK KÖPEKLERİ KORUMA ALTINA ALINIYOR

Sokakta zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren hayvanlara sahip çıktıklarını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Müdürü Veteriner Hekim Celal Özsöyler, “Yoğun kış şartlarını yaşadığımız şu günlerde hayvanat bahçemiz bünyesinde hizmet veren Köpek Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde sokak hayvanlarına yönelik bir çalışma başlattık. Özellikle 5199 sayılı ‘Hayvanları Koruma Kanunu’ kapsamında dışarıda yaşayan sahipsiz köpekler için belediyemizce tespit ettiğimiz beslenme odaklarına personellerimiz tarafından günlük olarak yem ve su bırakılıyor” dedi.

Bu çalışmayla hayvanların açlığını ve susuzluğunu giderdiklerini belirten Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Müdürlü Celal Özsöyler, “Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın rahatsız olmayacağı alanlarda yer tespitinde bulunup, sahipsiz ve başıboş sokak hayvanları için beslenme odakları oluşturuyoruz. Tüm sağlık kontrolleri yapılan dişi köpeklere kırmızı, erkek köpeklere ise mavi küpe takıyoruz” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SOKAK KÖPEKLERİ KORUMA ALTINA ALINIYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin