Sosyal Paylaşım sitesinden ATATÜRK’e hakaret eden öğretmene suç duyurusu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, Facebook sayfasından Atatürk’e hakaret içeren paylaşımı yapan öğretmen hakkında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

AVAN, Gaziantep İslahiye ilçesinde bir okulda görev yapan öğretmen Sosyal Paylaşım sitesi Facebook’tan 27.01.2017 tarihinde  “Atatürk bir milletin kaderiyle şuursuzca oynayan,ırkı,dini,mezhebi, meşrebi belli olmayan,küçücük haritaya Latin zırvasını boyunduruk yapan bir mason ajanıydı.binlerce masum vatandaşımın ölümüne sebep olmasa,ülkemin namusunu 7 düvele altın tepside sunmasa sevebilirdim belki şapkalı dümbüğü” şeklindeki paylaşımından dolayı Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasına ve manevi şahsına hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Şahsın bu hakaret içeren paylaşımını gören öğretmenlerden bazıları, Türk Eğitim Sen( Türkiye Eğitim, Öğretim Ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası) Gaziantep Şube başkanlığına bilgi verdi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasına yapılan bu hakaret kabul edilemez diyerek tepki gösteren öğretmenler şahsın cezalandırılmasını istedi.

5816 Sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun’un 1. maddesi gereğince gerekli soruşturmanın yapılarak sanığın cezalandırılmasını talep eden Avan, “Kaldı ki, aynı yasanın 3. maddesi de “Bu kanunda yazılı suçlardan dolayı Cumhuriyet savcılıklarınca re’sen takibat yapılır.” Hükmüne yer vermektedir. Bu nedenle de ekte sunduğum paylaşımın ihbar kabul edilerek re’sen soruşturma açılmasını talep ediyorum” dedi.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sosyal Paylaşım sitesinden ATATÜRK’e hakaret eden öğretmene suç duyurusu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin