Sözleşmeli Er alımı için sınava müracaat etmek isteyenlere duyurulur

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep 5.Zırhlı Tugay Komutanlığı, 29 Temmuz’da yapılacak olan  sözleşmeli er alımı için gerekli şartları açıkladı.

“Mahallinden Sözleşmeli Er Temini” için yapılan duyuruda;

SÖZLEŞMELİ ERLİĞE BAŞVURU ŞARTLARI

  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,
  2. En az ilköğretim (8’inci sınıf – yurtdışında dengi okul) mezunu olup, 2016 yılı için düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 1991 – 31 Aralık 1996 tarihleri arasında doğmuş olmak,
  3. Askeri okullardan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilmemiş olmak,
  4. Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve er olarak istihdam edilmemiş olmak,
  5. Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,
  6. Cezaları ertelenmiş, seçenek yaptırımlarından birisine çevrilmiş, genel af ya da özel af kanunları kapsamına girmiş veya haklarında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına (HAGB) karar verilmiş olsa dahi;
  7. Devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar, halkı askerlikten soğutmak, Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama ile zimmet, irtikap, iftira, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, yalan tanıklık, yalan yere yemin, suç uydurma, cinsel saldırı, cinsel taciz, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, fuhuş, gayri tabi mukarenet, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçlar ile kaçakçılık, ihaleye fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından,
  8. Firar, amir veya üste fiilen taarruz, emre itaatsizlikte ısrar, üste hakaret, mukavemet, fesat ve isyan suçlarından,
  9. 22 Mayıs 1930 tarihli ve 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu’nun 148’inci maddesinde belirtilen suçlardan birisinden mahkum olmamak,
  10. Taksirli suçlar hariç olmak üzere bir suçtan bir ay veya daha fazla hapis cezası ile mahkum olmamak,
  11. Askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için Birlik Komutanlıklarından Nitelik Belgesi almış olmak,
  12. Boy ve kilo oranları uygun değerler içinde bulunmak,
  13. Yapılacak olan fiziki yeterlilik testi ve mülakatlarda başarılı olmak,
  14. Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmış olmak,
  15. Tüm sınavları geçen adaylar için TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine uygun olarak; sevk edildikleri asker hastanesinden “…sözleşmeli er olur.” kararlı sağlık raporu almış olmak,
  16. Öğrenimini kendi adına yapmış olmak veya herhangi bir kurum veya kuruluşa karşı hizmet veya tazminat yükümlülüğü bulunmamaktır.

Dilekçe (1 Adet)

Müracaat esnasında matbu olarak doldurtulacaktır.

Nüfus Cüzdan Tıpkıçekimi (1 Adet)

Aday nüfus cüzdanının aslını da yanında getirecektir.

Vukuatlı Aile Nüfus Kayıt Örneği (1 Adet)

Nüfus Müdürlüklerinden alınmış onaylı belgenin aslı getirilecektir.

Öğrenim Diploması Tıpkıçekimi (1 Adet)

Aday en son mezun olduğu okula ait diplomasının (diploması kayıp olanlar için okul müdürlüğüne onaylatılmış diploma kayıp belgesi), halen öğrenci olanlar için öğrenci belgesinin aslını da yanında getirecektir. Yurt dışında öğrenim görenler için diplomaya MEB, YÖK onaylı denklik belgesinin tıpkıçekimi de eklenecektir.

Nitelik Belgesi (1 Adet)

Nitelik belgesi kontrol formuna göre tanzim edilen nitelik belgesi kapalı ve mühürlü zarf içinde olacak, nitelik belgesine adayın kuvveti, sınıfı ve branşı ile muhtemel terhis tarihi de yazılacaktır. Açık olarak getirilen belgeler kabul edilmeyecektir.

Terhis Belgesi Tıpkıçekimi (1 Adet)

Aday terhis belgesinin aslını da yanında getirecektir. Terhis belgesi kayıp olanlar askerlik şubesi başkanlığından alacakları onaylı terhis belgesi/askerlik durum belgesi ile müracaat edecektir.

Ehliyet ve Bonservis Tıpkıçekimi (1 Adet)

Aday varsa ehliyet, askeri ehliyet, aşçı, fırıncı, elektrikçi branşlarına yönelik bonservis, kurs belgesi, diploma veya başarı belgesinin aslını ve tıpkıçekimini yanında getirecektir.

Adli Sicil Kaydı (1 Adet)

Cumhuriyet Savcılıklarından veya E Devlet üzerinden alınacak adli sicil kayıtlarına varsa ilgili mahkeme kararının tıpkıçekimi de eklenecektir.

Vesikalık Fotoğraf (12 Adet)

Adayın kendisine ait son üç ay içerisinde çekilmiş olacaktır.

Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu- (3 Adet, Arkalı Önlü Çıktı Alınacak)

Adaylar internet üzerinden genel arama motoruna “K.K. Personel Temin Merkezi” yazarak arama yapacak, arama sonuçlarında Sözleşmeli Er Temini bölümünü seçerek “Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu” linkine tıklayacaklar açılan forma dijital ortamda fotoğraf yükleyerek tüm haneleri eksiksiz dolduracak ve formdan arkalı önlü 3 adet renkliçıktı alacak ve müracaat için bu belgeyi yanlarında getireceklerdir.

KAYIT/KABUL VE MÜLAKAT YERİ    : 5’İNCİ ZIRHLI TUGAY KOMUTANLIĞI GENERAL HÜSEYİN   ATAMAN KIŞLASI / GAZİANTEP

KAYIT/KABUL VE MÜLAKAT TARİHİ: 29 Temmuz 2016 Cuma Günü Saat: 09:00 – 16:00

NOT: Adaylar mülakat esnasında Mekik, Şınav, Mekik Koşusu branşlarından teste tabi tutulacaklardır. Bu nedenle adaylar mülakata spor kıyafetleri ile katılabilecektir.

SÖZLEŞMELİ ERBAŞ/ERLERE SAĞLANAN İLAVE HAKLAR

Askerlik hizmetini yerine getirmemiş olanlardan Sözleşmeli Er olanlar, 3 yıl süreyle görev yapmaları halinde askerlik hizmetini yerine getirilmiş sayılırlar.

–           Sözleşmeli erbaş ve erlerden 3 yıllık görev süresini bitirerek 4’üncü hizmet yılına devam edenler, K.K.K.lığının belirlediği esaslar dahilinde uzman erbaş veya astsubay olmak için müracaat edebilirler.

–           Sözleşmeli erbaş ve er olarak en az 7 hizmet yılını doldurarak ayrılanlardan nitelik belgesi olumlu olanlar, belirlenen şartları taşımaları halinde kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına atanırlar.

2_429x600

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sözleşmeli Er alımı için sınava müracaat etmek isteyenlere duyurulur

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin