SULTAN SERA DÜNYAYA AÇILIYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SULTAN SERA DÜNYAYA AÇILIYORMB Holding şirketlerinden Sultan Sera, ilk ihracatının sevkiyatını Aydın Valisi Sayın Kerem Al, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Sayın Mustafa Birincioğlu ve MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat’ın katılımları ile başlattı.

2011 yılında ihracat hedefi ile başlayan çalışmaların, meyvesini verdiğini ifade eden MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Balat, daha önce tarıma elverişsiz arazilerin üzerinde yapılan bu yatırımla ülkemize döviz girdisi sağlayacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti ve bu tip yatırımların artmasını temenni ettiğini dile getirdi.

İlk ihracat için düzenlenen törene katılan Aydın Valisi Sayın Kerem Al ve Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Sayın Mustafa Birincioğlu Sultan Sera’nın ilk ihracatının vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını dileyerek Sultan Sera çalışanlarını tebrik etti. İhracat Töreninin kurdelesi ise Köşk ilçesi Müftüsü Seyfettin Kocaoğlu’nun duaları ile kesildi.

2011 yılında işletmeye giren ve Türkiye’nin en modern cam seralarında olan Sultan Sera tesisleri 41,400 m2 kapalı alanda hizmet vermekte.   Aydın’da tarıma elverişsiz topraklar üzerinde kurulmuş olan ve daha önce sosyal güvencesi olmayan bayanların istihdam edildiği tesiste Hollanda teknolojisi ile salkım domates üretimi yapılıyor.  Dünya standartlarına uygun hijyenik koşullarda, insan sağlığı için zirai ilacın kullanılmadığı biyolojik mücadele metodunu kullanan Sultan Sera tesisleri yine MB Holding bünyesindeki Menderes Geothermal A.Ş. tesislerine entegre olarak ısıtılmakta.

İnsan sağlığını ön planda tutan Sultan Sera jeotermal kaynaklarla ısıtıldığı için aynı zamanda çevrede herhangi bir olumsuz etki yaratmamakta ve karbon salınımının düşürülmesine önemli katkılarda bulunmaktadır.

Sultan Sera tesisleri aynı zamanda Hollanda Hükümeti, Seracılık Sektörü ve Üniversiteleri ile yapılan iş birliği kapsamında, Türkiye’de seralarda üretimin arttırılması konusunda bir araştırma merkezi gibi faaliyet göstermekte olup diğer tesislere örnek teşkil etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SULTAN SERA DÜNYAYA AÇILIYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin