Suriye Süleyman Şah Derneği’nin 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suriye Süleyman Şah Derneği’nin 1.  Olağan Genel Kurulu üyelerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Suriye Süleyman Şah Derneği Olağan Genel Kurul’una Suriye Meclis Başkanı Dr. Vecih Cuma, Muntasır Billah Tugayı komutanlarından Ali Ömer, Suriye Türkmen Meclis Üyeleri ve çok sayıda Suriye Türkmen davetli katıldı.

Üyeler, Merkez Gaziantep Deniz Mahallesi’nde açılan Suriye Süleyman Şah Derneği ilk kongresine yoğun ilgi gösterdi.

Kuran tilaveti ve Dualar ile yapılan açılışın ardından konuşan Dernek Başkanı Salih Şerif, “Kongremizi şereflendiren değerli dostlarım hoş geldiniz. Yeni bir dernek olarak kısa sürede çok işler başaracağımız kesin. Kuruluş amacımız Suriye Türkmenlerinin dayanışma, kaynaşma ve kültürlerinin yaşatılmasını sağlamaktır. Bu nedenle hem Türkiye’de açılan hem de Suriye de açılacak olan yeni şubemizle Türkmenlerin yaşadıkları sorunları ele alıp, başta eğitim ve kültür olmak üzere Halep’e bağlı yüz elliyi aşkın köyümüze ayırt etmeden eşit yardım ve destek olamaya onların derdiyle dertlenmeye çalışacağız” dedi.

Dernek Basın sözcüsü Adil Şan ise yaptığı konuşmada, Süleyman Şah’ın Türkmenler için önemine değindi ve kendi yazdığı şiir ile üyelere seslendi.

Şan, “Derneğin daha önceki adı Suriyeliler Elbeyli Türkmen Toplum Derneğini yeni yönetim kurulumuzca “Suriye Süleyman Şah Derneği” olarak değiştirme kararı aldık. Neden süleyman şah diye sorarsanız bizler Suriye Türkmenleri Süleyman Şah’ın torunlarıyız. O yüzden bizlere atamızdan yadigar kalan bir tek türbesi kalmıştı. Ülkemizde meydana gelen savaş sonucu türbenin güvenlik nedeniyle Türkiye’nin eşme köyüne taşınmasından ötürü bizde atamızın adını Suriye’de yaşatmak için “Suriye Süleyman Şah Derneği” olarak değiştirmeyi uygun bulduk” ifadelerini kullandı.

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Dr. Muhammet Vecih Cuma konuşmasında, derneğin açılışı ile güçlenerek faydalı işler yapacaklarını belirtti. Cuma, “Derneğimizin yapacağı faydalı işlerini ileriki günlerde Suriye’de Türkmen Köylerimizde vatanımızda görmek isteriz dedi. Bizim asıl derdimiz vatanımız ve topraklarımızdır, bizim mücadelemiz onur ve özgürlük mücadelesidir. Allahın izni ile vatanımızı tekrar yeniden imar edeceğiz. Son günlerde Türkiye’mize anavatanımıza Dünya Ekonomik savaş başlatmıştır. Türkiye hedef alınmıştır. Suriye Türkmenleri ve Suriye Türkmen Meclisi Anavatanımızın yanındadır ve Türkiyesiz Ortadoğu olmaz Türkiye’siz Türklükte olmaz. Yeni derneğimizin hayırlara vesile olmasını temenni ederim” dedi.

Konuşmaların ardından dernek üyelerine ikramlar yapıldı.  Daha sonra dernek üyeleri topluca hatıra fotoğrafı çekildi.

Suriye Süleyman Şah Derneği’nin 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Suriye Süleyman Şah Derneği’nin 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin