SURİYELİ MÜLTECİ KADINLAR AİLE YAPIMIZI TEHDİT EDİYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SURİYELİ MÜLTECİ KADINLAR AİLE YAPIMIZI TEHDİT EDİYOR“GEÇMİŞTE RUS GELİNLERE REFERANS VERENLER BUGÜN SURİYELİ GELİNLERE REFERANS VERİYOR”

MHP Gaziantep Milletvekili adayı Mezine Sırakaya Suriyeli mülteci kadınların Gaziantep başta olmak üzere bölgede derin yaralar açtığını söyledi.

Suriyeli mülteci kadınlar Gaziantep ve çevre illerde imam nikahıyla yaşarken binlerce aile tehdit altında. Suriye de yaşanan savaşın çilesini sadece Suriyeli kadınlar değil  Türk kadınları da yaşıyor.

Suriyeli mülteci kadınlar yüzünden bölgede boşanmalar hızla artıyor. Türk aile yapısını tehdit eden problem zaman zaman basında yer bulsa da hükümet konuya ilişkin her hangi bir tedbir alamadığı gibi konuyu masaya yatırmaktan da çekiniyor.

Geçmişte Karadenizli kadınların kaderini yaşayan Gaziantep ve bölge kadınları şimdilerde ne yapacağını bilmiyor.

Davutoğlu Dışişleri bakanlığı döneminde yaptığı açıklamayı hatırlayınız.

“İki ülke ilişkilerini daha da geliştirmek için Türk- Rus evliliklerinin sayısını artırmak önemli. Rus gelinler Türk aile yapısına çok uygun. Rus aile kültürü, Türk aile kültürüne çok yakın. Rus gelinler eşlerine çok bağlı, saygılı. Danışmanlarımdan biri de Rus gelin aldı” demişti.

Şimdi sormak istiyorum Rus gelinlere referans olan Davutoğlu Suriyeli gelinlere de referans oluyor mu?

Karadeniz’de yaklaşık on yıl süren Nataşa salgını geride dağılmış binlerce aile bıraktığı gibi bölgede çok büyük sosyal tahribat oluşturdu. Şimdi yıllar sonra aynı acıyı Güneydoğulu kadınlar yaşıyor. Bölgede imam nikahlı eşler, kumalar kadınlarımızın canını yakıyor.

Kucağımızda bir bomba var ve bu bomba patlamak üzere! Gaziantepli ve Kilisli kadınlar eşlerinin nikahsız yaşadığı kadınlar karşısında konuşamıyor ve Suriyeli kadınların memleketlerine döneceği günü bekliyor. Ailelerin paramparça olduğu bu günlerde başta Suriyeli kadınlar olmak üzere çeşitli nedenlerden dolayı boşanmalar artıyor. Erkekler yıllarca aynı yastığa baş koyduğu eşlerini Suriyeli kadınlara tercih ediyor. Bu gidişata dur demek için MHP iktidarı kaçınılmaz oldu. Suriye’yi yeniden inşa edecek olan Milli irademiz Suriyelileri vatanına memleketine kavuştururken kadınlarımızı da bu çileden kurtaracak.

Erkan Ocaklı’ya “Oy Nataşa Nataşa / kodun bizi ataşa / çıkardın bizi yoldan / gavur kızı Nataşa” diye horon söyleten acı tablo bu günlerde Gaziantepli ve Kilisli kadınlara “ Oy Suriyeli Suriyeli / Ateşe düşürdün bizi / Ocağımızı söndürdün oy Suriyeli Suriyeli dedirtiyor.

SURİYELİ MÜLTECİ KADINLAR AİLE YAPIMIZI TEHDİT EDİYOR

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SURİYELİ MÜLTECİ KADINLAR AİLE YAPIMIZI TEHDİT EDİYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin