SURİYELİ TÜRKMENLER İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SURİYELİ TÜRKMENLER İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTUTurancı Hareket Platformu Gaziantep başkanlığı tarafından, Suriyeli Türkmenler için iftar yemeği düzenlendi.

Elbeyliler Derneği’nde düzenlenen yemeğe Suriye Oğuz Boyları Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkanı Samir Alo, Turancı Hareket Platformu Gaziantep şube Başkanı Burak Bayar, Büyük Turan Partisi Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Yılmaz Sağçetin, Elbeyliler Derneği Başkanı Faik Akyılmaz, Suriye Milli Hareket Partisi üyeleri, Eski Hacer Belediye Başkanı Ahmet Durmuş ve çok sayıda Suriyeli Türkmen katıldı.

Suriyeli Türkmenler için 2. Kez düzenlenen yemeğe Gaziantepli Türkçü gençlerde destek verdi.

Turancı Hareket Platformu Gaziantep Şube Başkanı Burak Bayer ve ailesinin üstlendiği yemek yoğun ilgi gördü.

SURİYELİ TÜRKMENLER İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTUYaklaşık 250 kişinin katıldığı yemekte konuşma yapan Bayar, Suriyeli Türkmenlerin çektiği sıkıntılara değinerek, Doğu Türkistan, Musul, Kerkük ve Suriye’de yaşayan Türklerin ulusal kimliği ve manevi değerlerine yönelik asimilasyon ve baskıya dikkat çekti.

Bayar, “ Bazı bölgelerde Türklerin oruç tutmalarının, ortak iftar sofrası kurarak bir araya gelmelerinin ve dahası kendi dilleri ve kültürlerinin yasaklandığını, bununla da kalınmayıp bir kaç haftadır Suriye ve Irak’ta IŞİD ve ÖSO gibi emperyalist ülkelerce beslenen terör örgütlerinin bu ülkelerde yaşayan Türkmenleri sistematik olarak katliamlar yoluyla tasfiye etdiyorlar. Türkiye’ye iltica eden kimi Arapların ekonomik, sosyal haklardan tamamen faydalanırken Suriyeli Türkmenlerin aynı haklardan faydalanamadıklarını, dahası Türkiye ve Gaziantep’te yaşamaya başlayan ve bölge halkına zarar veren gruplarla bir tutuldukları belirtmek isterim. Turancı Hareket Platformu ve Suriyeli Türkmenler, Türkiye’de yaşayan Türklerle Suriyeli Türkmenlerin binlerce yıldır ortak  kültürü paylaştıklarını, aynı kökten ve tarihten beslendiklerini, şimdi ise işbirlikçi kuvvetlerin etkisiyle bu kader ortaklığının önüne el birliğiyle geçmesi gerektiğini belirtmek isterim. Bu zulmü bu insanlara reva görenler elbet bir gün hesabını Allah katında verecekler. Bu yemeğe iştirak eden herkese teşekkür ederim. Allah bizleri korusun” dedi.

Ramazan Ayı’ndan sonra da farklı etkinliklerle bir araya geleceklerini belirten gruplar içilen çaylar ve yapılan sohbetlerden sonra tekrar bir araya gelmek üzere ayrıldılar.

SURİYELİ TÜRKMENLER İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SURİYELİ TÜRKMENLER İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin