“Süt fiyatları kontrol altında, yem fiyatları da kontrol altına alınmalı”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Süt fiyatları kontrol altında, yem fiyatları da kontrol altına alınmalı”

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü ve Gaziantep Süt Üreticileri Birliği tarafından ortaklaşa koordine edilen çiğ süt kalitesinin artırılması ve aflatoksin oluşumunun engellenmesi bölge toplantısı Gaziantep’te düzenlendi. “Süt fiyatları kontrol altında, yem fiyatları da kontrol altına alınmalı”

Çiğ Süt Kalitesinin Arttırılması ve Aflatoksin Oluşumunun Engellenmesi Bölge toplantısında üreticilerin ve işletmelerin yaşadıkları problemler tek tek dinlenerek çözüm yolları anlatıldı ve Süt Üretimi ve İşleme Sektörünün talepleri ve önerileri konuşuldu. Gaziantep Haber

“Süt fiyatları kontrol altında, yem fiyatları da kontrol altına alınmalı”

Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Burhan Demirok’un da katıldığı toplantıda çiğ süt ve kalitenin arttırılması aflatoksin oluşumunun önlenmesi için yapılması gerekenler Prof.Dr. Pınar Demir, Prof.Dr. Mustafa Kızılşimşek, Dç.Dr.Şebnem Budak, Dç.Dr. Ziya Dumlupınar tarafından detaylı olarak anlatıldı. Programın açılış konuşmasını Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan yaptı.

Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan sektörde yer alan üreticiler tarafından çeşitli taleplerin olduğunu bunların en başında ise süt fiyatlarında yıl içerisinde yeniden güncellemeler yapılması konusu olduğunu dile getirdi. Karayılan; ayrıca parite düştüğünde aradaki farkın devlet tarafından sübvanse, yem fiyatlarının kontrol altına alınması, süt fiyatların kontrol altında tutuluyorsa yem fiyatlarının da kontrol altında tutulmasına ilişkin üreticilerimizden talepler var. Özellikle yem fiyatlarının kontrol altına alınması hususunda ki taleplerin haklı ve doğru olduğuna inanıyorum ve bununla ilgili çalışma yapılacağını söylemek istiyorum.

Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, konuşmasının sonunda toplantıya katılan Tarım Orman Bakanlığı yetkililerinden üreticilerin sorun ve istekleri konusunda desteklerini beklediklerini dile getirdi.

Gaziantep Sağlık

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Süt fiyatları kontrol altında, yem fiyatları da kontrol altına alınmalı”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin