Tacikistan Büyükelçisi Gapgiad’ı ziyaret etti

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tacikistan Büyükelçisi Gapgiad'ı ziyaret ettiGaziantep Girişimci İş Adamları Derneği (GAPGİAD) üyelerinin dünyaya açılması ve ülke ihracatının artması yönünde ki çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Sanayisi hızla gelişen ve yoğun bir üretimin olduğu Gaziantep’in üretmiş olduğu ürünleri yabancı pazarlara ulaştırmasının gerekliliğinden yola çıkan GAPGİAD, Tacikistan Büyükelçisini şehrimizde ağırlayarak ticari anlamda verimli görüşmelere ev sahipliği yaptı.

Gaziantep Girişimci İş Adamları Derneği (GAPGİAD) Yönetim kurulu başkanı Akın Çalışkan yapmış olduğu açıklamada; Dernek olarak sanayicilerimizin ihracat yaptıkları ülkeleri çeşitlendirmek, kolay ve hızlı bir şekilde mal satmasını sağlamak için yoğun gayretler gösteriyoruz. Dernek olarak amacımız Türk sanayicisinin dünyanın her yerinde olmasını sağlamak, bugünkü yapmış olduğumuz buluşturmanın amacı da budur. Özellikle sanayisi bizden az gelişmiş tabiri caizse bakir ülkelere üyelerimizi daha fazla yönlendirerek yatırım imkanlarının cazibesini anlatıyoruz.

Çalışkan; bugünkü misafirimiz Tacikistan Cumhuriyeti Büyükelçisi Farruh H. Şaripov’dur, Tacikistan Orta Asya’da önemli bir ülke konumundadır. Tacikistan’ın nüfusu 8 milyon civarında olmasına rağmen bulunduğu coğrafya bakımından önemli bir nüfusa ulaşılabilecek bir konumu vardır. Özellikle Afganistan, Pakistan ve İran gibi güvenlik ve asayiş konusunda sıkıntılı coğrafyalara çok yakın olması ve kendisinin güvenlik anlamda hiçbir sıkıntısının olmaması ülkeyi cazip hale getirmektedir. Yukarıda adı geçen fakat güvenlik anlamda sıkıntılı olan ülkelere mal satmak isteyen sanayicilerimiz için Tacikistan büyük önem arz etmektedir.

Tacikistan Cumhuriyeti Büyükelçisi Farruh H.Şaripov; ülkelerinin maden, su kaynakları ve pamuk açısından çok zengin bir ülke olduğunu yatırımcılara her türlü kolaylığı sağladıklarını ifade ederek, işçi anlamda ülkelerinde her hangi bir sıkıntının olmadığına yatırım yapmak isteyen Gaziantep’li yatırımcıları ve iş adamlarını Ata toprağı ülkelerinde görmek istediklerini belirtti. Şaripov, Devlet olarak önemli enerji yatımları yapmak istediklerini fakat tecrübe ve finans anlamında sıkıntıları olduğunu bu konuda Türk iş adamlarının çok karlı bir Pazar olan Tacikistan’a beklediklerini ifade ettiler.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Tacikistan Büyükelçisi Gapgiad’ı ziyaret etti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin