TARIM SİGORTASI OLMAYANA YİNE YARDIM YOK!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TARIM SİGORTASI OLMAYANA YİNE YARDIM YOK!CHP’li Şeker sordu, Tarım Bakanı Eker cevapladı:

Gaziantep’te tarım arazilerinin sadece yüzde 3,5’i poliçeli!

Dolu yağışı, don ve soğuk nedeniyle zarar gören çiftçilerden tarım sigortası olanlara hasar tazminatı yapılacak ancak, tarım sigortası olmayanlara yine yardım yapılmayacak.

CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker’in, Nisan ayında Gaziantep’te yaşanan dolu yağışları, soğuk ve don etkisinin ekili tarım arazilerine verdiği zararları ve bu zararların nasıl karşılanacağına ilişkin sorularını Tarım Bakanı Mehdi Eker yanıtladı. Bakan verdiği cevapta, Gaziantep’te 9 ilçede meydana gelen dolu yağışı ve don afeti nedeniyle yapılan hasar tespit çalışmaları neticesinde farklı tarla, meyve ve sebze ürünlerinde değişen oranlarda hasar tespit edildiğini söyledi.

Gaziantep il genelinde 1 Ocak ile 10 Haziran 2014 tarihleri arasında 129 bin 837 dekar alanda 5 bin 501 adet Devlet destekli tarım sigortası poliçesi düzenlendiğini açıklayan Bakan Eker, “bugüne kadar dolu, don, fırtına, hortum, sel ve su baskını hasarı nedeniyle sigortalı üreticilerin yaptıkları hasar ihbarına göre, TARSİM eksperleri tarafından yürütülen eskpertiz işlemleri sahada devam etmektedir. Hasar tespitleri sonucunda sigortalı ürünlere hasar oranlarına göre hasar tazminatı ödenecektir” dedi.

“DEVLET YARDIMI YAPILMAYACAK”

Bakan Eker, geçen yıldan beri don, dolu, sel ve soğuk felaketiyle karşı karşıya olan Gaziantep’in afet bölgesi ilan edilmeyeceğinin sinyalini verdi ve tarım sigortası olmayan çiftçiye herhangi bir devlet yardımı yapılmayacağını belirtti. Bakan Eker’in verdiği cevaptan, geçen yıldan beri doğal afetlerden mağdur olan çiftçiye devletin sağlayacağı tek olanağın, çiftçinin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredi borçlarının ertelenmesi olduğu anlaşılıyor.

Bakan Eker’in cevaplarını değerlendiren Şeker de; Gaziantep’te 3 milyon 700 dekar olan tarım arazisinin sadece yüzde 3,5’inin sigorta kapsamında olduğunu kaydederek, tarım sigortası olmayan çiftçinin afetten doğan zararlarının yine karşılanmadığını ve devletin çiftçiyi zararıyla başbaşa bıraktığını ifade etti.

Şeker’in Gaziantep’te, ilçe bazında, dolu yağışları, soğuk ve don etkisi nedeniyle zarar gören köy ve çiftçi sayısı ile bunlardan kaçının tarım sigortası olduğuna ve 2013 yılında dolu afeti yaşayan, tarım sigortası yaptırmadığı için devletten yardım alamayan 3.873 çiftçimizden kaçının icra takibine düştüğüne ilişkin soruları ise yanıtsız bırakıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TARIM SİGORTASI OLMAYANA YİNE YARDIM YOK!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin