TAŞLICA SAKİNLERİ DONUYOR!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TAŞLICA SAKİNLERİ DONUYOR!MHP Şahinbey Belediye Başkan Adayı Burhan GÜNDÜZ Taşlıca Sosyal konutları semtinde herhangi bir gelirleri olmadığı için aidat ve doğalgaz faturalarını yatıramayan vatandaşları ziyaret edip sorunlarını dinledi.

MHP Şahinbey Belediye Başkan Adayı Burhan Gündüz, Taşlıca Sosyal Konutlarında oturan dar gelirli vatandaşları ziyaret etti.

Gündüz; Doğalgaz faturalarını yatıramadıkları için soğuk havada donma tehlikesi geçiren vatandaşları kaderine terk edenlerin vicdani özrü olamayacağını, yetkililerin vatandaşa yapamayacağı şeyler için vaatte bulunmaması gerektiğini söyledi.

Taşlıca Sosyal Konutlarında vatandaşları ziyaret eden MHP Şahinbey Belediye Başkan Adayı Burhan Gündüz, “ biz siyasetçi kimliğimizle değil, insani kimliğimizle geldiğimiz burada kardeşlerimizin durumu beni dehşete düşürdü” diyerek yetkilileri göreve davet etti.

OLAYA SİYASETEN DEĞİL, İNSANİ BOYUTTAN BAKMAK GEREKİYOR

MHP Şahinbey Belediye Başkan Adayı Burhan Gündüz; Gazi şehrimize yapılan bu konutların içerisine ev vaadiyle kandırılarak yerleştirilen vatandaşlarımızın bu haline üzülmemek elde değil. Öncelikli olarak olay insanlık boyutunda başlıyor. Biz buraya siyasetçi kimliğimizle değil, insani kimliğimizle geldik ve kardeşlerimizin bu durumu beni dehşete düşürdü. Politik kaygılardan ve kazanımlardan uzak sayın valimize, belediye ve vakıf yetkililerine seslenmek istiyorum: “burada açız, donuyoruz “ diyen kardeşlerimizin meselelerine kulak versinler. Bizim asıl görevimiz sosyal devlet anlayışını gerçekleştirmek, ihtiyacı olan vatandaşlarımızın zamanında yanında yer alabilmektir. Ben soğuk kış günlerinde buradaki kardeşlerime Yüce Allah’ın sonra da yetkililerin el uzatmasını diliyorum. Buraya olağanüstü vaatlerle getirilmiş, sonra da yüz üstü bırakılmış bu vatandaşlarımızın durumu beni fazlasıyla üzmüştür.

TAŞLICA SAKİNLERİ DONUYOR!VATANDAŞA YAPAMAYACAĞINIZ ŞEYLER İÇİN SÖZ VERMEYİN

Bu arkadaşlarımızın ekonomik durumu kış şartlarındaki mevcut yakıt ihtiyacını karşılayabilecek durumda değildir. Doğalgaz faturalarını yatıramadığı için soğuk havaya ve kaderine terk edilen dar gelirli vatandaşlarımız, hatta şu an çoğunun geliri olmayan vatandaşlarımız mağdur edenlerin, kaderine terk edenlerin vicdani bir özrü olamayacağını düşünüyorum. Hasta olan, özürlü çocukları olan ve çalışamayan insanlarımıza yardım etmek için yetkililer herhalde birilerinin donup ölmesini bekliyor. İnsanları bu konutlara yerleştirip ev sahibi yaptım diyerek kaderine terk etmek bu şehrin yetkililerinin ayıbıdır. Gaziantep yayın kuruluşları, sosyal medyası bu dramı duyurmalı ve yetkilileri göreve davet etmelidir. Bu insanlara hiç kimse yapamayacağı şeylerin vaadinde bulunmasın, söz vermesin.

PARASINI VEREN ISINIR, VERMEYEN SOĞUKTAN ÖLÜR

Bize parasını verenler ısınsın vermeyenler soğuktan ölsün diyorlar diyerek tepki gösteren Taşlıca sakinleri, “Biz bu sosyal konutları dar gelirli olarak aldık, zaten para vermeye durumumuz yok, biz bu faturaları nasıl öderiz. Bunlarda hiç vicdan, Allah korkusu yok. Burada çoğu engelli ve dul maaşı alıyor. Bizim bir ekmek almaya paramız yokken bu faturaları ödememiz mümkün değil. Soba kuralım diyoruz, o zaman sizi evden atarız diyorlar. Bütün pencereler kırık tüm daireleri gezin görün deliklerden su geliyor kar geliyor. Aidat verirseniz takarız yoksa kalsın öyle diyorlar. Buraya gelmeden önce kömür yardımı alıyorduk, bir şekilde geçiniyorduk. Şu an söyledikleri tek şey size ev verdik daha ne istiyorsunuz diyorlar. Gelsin yaşasınlar bakalım yaşayabiliyorlar mı? Burada anlamadıkları nokta bizim geliri olmayan, fakir, kimsesiz, dul, sakat, gariban insanlar olmamız” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TAŞLICA SAKİNLERİ DONUYOR!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin