Terakkililer gönül köprüsü kuruyor Köstebekler çalışıyor…

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Terakkililer gönül köprüsü kuruyor Köstebekler çalışıyor…Terakki Vakfı Okulları Toplum Gönüllüleri Kulübü (Köstebek) öğrencileri, “Herkes İçin Kitap” adıyla gerçekleştirdikleri kampanya ile Batman’ın Beşiri ilçesindeki Eski Hamur İlköğretim Okulu’na  kitap, oyuncak ve kırtasiye malzemesi gönderdiler.

Gönüllü Birey, Duyarlı Toplum” anlayışı ile 2004 yılından bu yana çeşitli toplumsal sorumluluk ve duyarlılık kampanyaları  gerçekleştiren Köstebek Kulübü öğrencileri, Batman’ın Beşiri İlçesindeki Eski Hamur İlköğretim Okulu öğrencilerinin sesini duyarak onlarla bir gönül köprüsü kurmayı başardılar.

Terakki Vakfı Okulları’nda, okul arkadaşları ile ele ele vererek, yaşıtlarının ihtiyaçları doğrultusunda  bir kampanya  başlatan Köstebekler, satın aldıkları, evlerindeki kütüphanelerinde okumuş oldukları kitap, oyuncak ve kırtasiye malzemelerini Batmandaki kardeşleriyle paylaşarak  duyarlılıklarını yaşama geçirdiler.

Terakkililer gönül köprüsü kuruyor Köstebekler çalışıyor…

Beşiri İlçesindeki okullarında, gönderilen hediyeleri kendilerine ulaşan öğrenciler ise,  sevinçlerini, Köstebek Kulübü’ne yazdıkları duygulu mektuplar ile dile getirdiler. Kendi elleri ile yaptıkları renk renk zarflarla gönderdikleri mektuplar ile, Köstebek Kulübü ve gönüllü öğrencilere, gösterdikleri duyarlılık ve paylaşımlar için teşekkürler ettiler.

Okumanın her çocuk ve gencin hakkı olduğunu dile getiren kulüp öğrencileri, bu kampanya ile kitaba ihtiyaç duyan yaşıtlarına küçük de olsa bir katkıda bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını, bu tür paylaşımların çoğalmasını dilediklerini belirttiler. Kampanya hakkında düşüncelerini paylaşan Köstebek Kulübü üyesi  Mirsu Tekin  de; “yardımlaşmak ve paylaşmak hepimizi heyecanlandırıyor” diyerek,  hediye gönderdikleri Eski Hamur İlköğretim Okulu’ndaki yaşıtlarının kendilerine yazdıkları mektuplardan çok etkilendiklerini, böylesi paylaşımların onları yeni çalışmalar için isteklendirdiğini söyledi. Tekin, ayrıca küçük yaşlarda  edinilecek sorumluluk ve yardımlaşma duygusunun ilerleyen yaşlarda da süreceğine inandığını ifade etti.

Köstebek Kulübü, daha önce de,  gerçekleştirdikleri kampanyalar ile; Van’daki depremzedelere bir adet yaşam konteyneri ile, Samsun’un Bafra ilçesindeki 30 Ağustos İlköğretim Okulu’na  masa tenisi masaları göndermişti.

Kulüp Hakkında: “Gönüllü Birey, Duyarlı Toplum”  sloganı ile 2004 yılı başında kurulan Terakki Toplum Gönüllüleri Kulübü (Köstebek); Terakki Vakfı Okulları’nın misyonu doğrultusunda, insani değerleri ön planda tutan, çevresine ve diğer insanlara duyarlı, toplum bilinci gelişmiş, bu duyarlılığını yerinde ve zamanında gösterebilen bireyler yetiştirmek için çalışmalar yürütmektedir. Kulüp öğrencileri; çalışmalarını, Eylem Projeleri, Bilgilendirme-Bilinçlendirme Etkinlikleri, Duyarlılık Geliştirme ve Paylaşım aktiviteleri biçiminde sürdürüyor. Kulüp tarafından, çeşitli kampanya, organizasyon ve etkinlikler gerçekleştiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Terakkililer gönül köprüsü kuruyor Köstebekler çalışıyor…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin