Teröre ‘Beyaz’ öfke

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve çalışanlar, son günlerde güvenlik güçleri ve sivil yurttaşlara yönelik olarak düzenlenen terör saldırılarını protesto etti.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi önünde toplanan öğretim üyeleri, hemşire ve diğer sağlık personelleriyle, hasta yakınları, dev Türk Bayrağı açıp, ellerindeki bayrakları sallayarak terör aleyhtarı slogan attı. Törende konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, terörün nereden gelirse gelsin kabul edilemeyeceğini belirtirken, sağduyu çağrısı yaptı. Türkiye’nin huzurunu sağlamaya çalışırken yaşamını yitiren tüm güvenlik güçlerine Allah’tan rahmet dileyen Rektör Prof. Dr. Coşkun konuşmasında şunları söyledi:

BİZ RAHAT YAŞAYALIM DİYE CANLARINI VERDİLER
“Şehitlerimiz, biz burada rahat uyuyalım, rahat yaşayalım diye canlarını verdiler. Onlara layık olmak için, bizim onları unutmamamız ve yaşatmamız gerekir. Bu ülkeyi, bu kadim medeniyeti, bu coğrafyayı bin yıldır kardeşlik içersinde huzur içerisinde yaşamış bu ülkeyi inanın kimse bozamaz, bölemez. Biz böyle tek bir ülke olunca tek bayrak altında hepimiz ama provokasyona gelmeden, onların istediği terör örgütlerinin istediği kardeş kavgası tuzağına düşmeden bu ülkede dimdik ayakta kalacağız. Bir millet, bir bütün olarak ayakta kalacağız. İnşallah Allah bu konuda her zaman bizim yardımcımızdır. Ölen şehitlerimize Allah’tan bir kere daha rahmet diliyor. Hep birlikte bu güzel vatanın her köşesini hangi kökenden gelirse gelsin hangi mezhepten olursa olsun bir bütün olarak tek yürek olarak sonuna kadar müdafaa edeceğiz. Sonuna kadar koruyacağız. İnşallah Allah da bizim yardımcımız olacak.”

EKMEĞİ YENEN, SUYU İÇİLEN TOPRAĞA İHANET EDİLEMEZ
Protesto töreninde bir açıklama yapan GAÜN Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Elbeyli ise, ekmeği yenilen, suyu içilen topraklara ihanet edilmemesi gerektiğini belirterek, “Ulusumuza derin acılar yaşatan, yasa boğan bu terörü kınıyoruz. Aklın ve hoşgörünün egemen olacağı, sağduyunun olduğu bir toplum için herkesi göreve davet ediyoruz. Bu vesileyle ulusumuza derin acılar yaşatan, yasa boğan bu terörü kınıyoruz. Şehitlerimizin önünde saygı ile eğiliyor, onlara rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyoruz” dedi.

Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Metin Kılınç, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Belgin Alaşehirli ve hastane yöneticilerinin de katıldığı protesto töreni şehitlerin ruhuna Fatiha okunmasının ardından olaysız olarak sona erdi.

terör-kınama-gaün

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Teröre ‘Beyaz’ öfke

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin