“TIP VE BİYOLOJİK BİLİMLERDE İNOVASYON”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Bilim, eğitim ve sağlık hizmetinde SANKO farkı” sloganıyla kurulan SANKO Üniversitesi’nde akademik ve bilimsel çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

SANKO Üniversitesi tarafından ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen “Tıpta İnovasyon Buluşmaları” isimli uluslararası kongrenin ikincisi 5-7 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Bu yılki alt başlığı “Tıp ve Biyolojik Bilimlerde İnovasyon” olarak belirlenen kongreye geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da, alanında dünyada isim yapmış yurtiçi ve yurtdışından 17 bilim insanı konuşmacı olarak katkı sağlayacak.

Kongrede konuşmacılar, genetik biliminin dünü ve bugünü, kanser gelişiminde ve tedavisinde DNA tamirinin önemi, tıp alanında teknoloji ve girişimcilik, diyabet tedavisinde yeni yaklaşımlar, yeni kanser ilaçlarının geliştirilmesi, gen ve kök hücre tedavileri, kriminal genetik, bireyselleştirilmiş tıp ve daha pek çok konuda deneyimlerini katılımcılarla paylaşma fırsatı bulacak.

Katılımcıların sözlü ve poster sunumlarının da yer alacağı kongrede, 5 Mayıs 2016 tarihinde “DNA Hasarı ve Tamir Mekanizmaları” ile “Tüm Yönleri ile Apoptoz-Hücre Ölümü” başlıklı yarım gün sürmesi planlanan iki ayrı kurs düzenlenecek.

Kongrenin Bilimsel Sekretaryasını SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Moleküler Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Eyüp İlker Saygılı, Organizasyon Sekretaryasını ise SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Moleküler Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zafer Çetin yürütüyor.

Kongreyle ilgili detaylı bilgi için www.tiptainovasyon2016.org adresi ziyaret edilebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“TIP VE BİYOLOJİK BİLİMLERDE İNOVASYON”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin