TİRYAKİOĞLU,’Özgürlüğün en etkili aracı”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TİRYAKİOĞLU,'Özgürlüğün en etkili aracı"‘MESAİ MEFHUMU GÖZETMEKSİZİN ZOR ŞARTLARA GÖREVLERİNİ İFA EDEN GAZETECİLER, MİLLETİN MÜŞTEREK SESİNİ VE VİCDANINI TEMSİL ETMEKTEDİRLER”

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu,demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan  basının, iletişim ve haber alma özgürlüğünün en etkili  aracı olduğunu ifade etti.

Tiryakioğlu, yayımladığı kutlama mesajında, Türkiye’nin dört bir tarafında  doğru, tarafsız ve ilkeli  habercilik anlayışıyla  vefakârca  çalışan tüm medya çalışanlarının ” 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü” kutladı.

Gelişen Türkiye’nin ekonomisine ve güçlenen demokrasisine basın çalışanlarının ciddi katkılarının olduğunu kaydeden Tiryakioğlu, “İş hayatlarının her döneminde,  çalışma saati  gözetmeksizin, yaz- kış, gece-gündüz demeden  zor şartlarda  görevlerini  yapma  gayreti içerisinde olan  basın emekçileri  halkın vicdanını ve sesini temsil etmektedirler” dedi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ” Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır” ve Basın milletim müşterek sesidir”  sözlerini anımsatan  GTB Başkanı Tiryakioğlu, gazetecilik mesleğinin  tarihin her döneminde toplumsal hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğunu ve hep öylede kalacağını  dile getirdi.

Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde hizmet veren yerel medya çalışanlarının yaptıkları haberlerle bulundukları ilin sosyal ve kültürel alanda kalkınmışlık düzeyine ve tanıtımına  çeşitli katkılar sunduğu kaydeden Tiryakioğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi.

” Kamuoyunu basın meslek  kuralları çerçevesinde doğru, tarafsız ve ilkeli bir şekilde objektif olarak bilgilendiren gazeteciler önemli bir görevi ve misyonu üstlenmektedirler. Gerektiğinde görevleri  uğruna hayatlarını hiçe  sayan  tüm basın çalışanlarımızın bu vesileyle 10 Ocak çalışan gazetecileri gününü kutlar, meslek hayatlarında nice başarılara erişmelerini dilerim” dedi.

Tiryakioğlu ayrıca, görevleri başında  yaşamlarını kaybeden basın çalışanlarını da  minnetle  andıklarını sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TİRYAKİOĞLU,’Özgürlüğün en etkili aracı”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin