TSK İÇ HİZMETLER KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TSK İÇ HİZMETLER KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK!Gaziantep Milletvekili Ali Şahin: “Darbe Yasasını Menderes ve Erbakan’a İthaf Ediyorum” diyerek TBMM Genel Kurulunda görüşülen TSK Hizmet Kanununda değişiklik öngören kanun tasarısının kapanış konuşmasını yaptı.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin’in TBMM Genel Kurulunda yaptığı kapanış konuşmasında, TSK’nın başta yeniden oluşan Ortadoğu Orduları olmak üzere İslam Coğrafyasının ordularına örnek ve model bir ordu olması gerektiğini söyledi.

TSK İç Hizmet Kanunu’nun darbelere bahane ve dayanak teşkil eden 35. maddesini de kapsayan  sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Öngören Kanun Tasarısı’nın görüşmelerinin ardından AK Parti Gurubu adına oyunun rengini belli etmek için bir konuşma yapan Milli Savunma Komisyonu Üyesi Ali Şahin, Türkiye’nin gerek yakın coğrafyası gerekse İslam Coğrafyası tarafından her bakımdan model ve örnek alınan bir ülke olduğunu söyledi.

Yaptığı konuşmada Pakistan Karaçi Üniversitesi’nde eğitim gördüğü yıllarda yaşadığı ilginç bir anısına şu şekilde değindi :

“1994 yılında bir gün bölüm başkanımız beni odasına çağırarak Türkiye’de Milli Güvenlik Kurulu’nun ne işe yaradığını sordu. Ben de kendisine Cumhurbaşkanı başkanlığında hükümet ve askeri kanadı bir araya getiren, iç ve dış güvenlik konularının ele alındığı ve çoğu kere de Ordu’nun siyaset üzerinde hegemonya kurmak için kullandığı bir platform dedim. Bunu neden sorduğunu öğrenince çok şaşırdım. Bölüm başkanımız Pakistan Silahlı Kuvvetlerinin de Türkiye’yi örnek göstererek Pakistan Milli Güvenlik Kurulu’nu oluşturmak istediğini söyledi. Nitekim Müşerref Nevaz Şerif Hükümetini devirdikten sonra 2004 yılında Pakistan MGK’sını kurdu”
1969 Libya Devriminin 2. adamı olan Abdusselam Callud’un da Türkiye’de Harp Okulu’nda okuduğu yıllarda Türkiye’deki 27 Mayıs 1960 darbesinden etkilenerek Libya’da darbe yaptığını ifade eden Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, İslam Coğrafyasının Türkiye’yi sadece siyasi anlamda değil askeri karakterler bağlamında da örnek aldığını kaydederek “TSK halk iradesine, demokratik değerlere koşulsuz bağlılığı ve saygısı ile yeniden oluşan Ortadoğu Orduları ve İslam Coğrafyasının Ordularına model olmalıdır” dedi.

TSK İÇ HİZMETLER KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK!

Ali Şahin yaptığı konuşmanın sonunda TSK İç Hizmetler Kanunu’nda darbeler için bahane oluşturan 35. Maddeyi değiştiren kanunu darbeye karşı hayatlarını ortaya koyan Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan ve Necmeddin Erbakan’a ithaf ettiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TSK İÇ HİZMETLER KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin