TTK ’ya 2 bin işçi alımında süreç başlıyor

featured
TTK ’ya 2 bin işçi alımında süreç başlıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TTK ’ya 2 bin işçi alımında süreç başlıyor

Zonguldak ’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu ’nda 2 bin işçi alımının süreci Ağustos ayında başlayacak. GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, alınacak 2 bin işçinin üretimin artmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ’nda yapılan görüşmelerin ardından TTK ’ya 2 bin işçinin alımı konusunda çalışmalara başlandı. Ağustos ayında başlayacak olan işe alım sürecini değerlendiren GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, süreçte emeği geçen herkese teşekkür etti. Mutlu, işe başvuracak olan gençlere çağrıda bulunarak “Sizi işe yerleştireceğiz” şeklinde vaatlerde bulunan kişilere dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’ın iki bin işçi alımıyla ilgili verdiği müjdeyle ilgili somut adımların atıldığını ifade eden Mutlu, şöyle dedi:

“Genel seçimlerden önce Cumhurbaşkanımız kamuoyuna bir söz vermişti. Taşkömürü kurumuna 2 bin işçi alacağız diye. Tabi ki seçimler geldi geçti sürecin takipçisi olduk. En son sayın bakan yardımcılarımızla yaptığımız görüşmelerde değerlendirmiştik. Bölge milletvekillerimizle bu konuları değerlendirerek sonuca gelinmiş oldu. Öncelikle bu sürecin bu buraya gelinmesinde sağın Cumhurbaşkanımıza ve Türk İş Başkanımız Ergün Atalay ’a sayın Genel Başkanımız Hakan Yeşil ve tüm teşkilatımıza tüm bölge siyasetçilerimize bölge milletvekillerimize bölgede ki siyaset yapan herkese teşekkür ediyorum. Dün akşam Adalet ve Kalkan Milletvekillerimizle Adalet ve Kalkınma İl Başkanımız TTK yetkililerinin Enerji Bakanlığının nezdinde yapmış olduğu toplantı sonucunda başvuruların Ağustos ayı başında başlayacağı yöntem kurulunda alınan kararların Ağustos ayının ilk haftasında açıklanacağı belirlenen şartlara uygun olarak işçi alınacağı müjdesini hep beraber takip ettik. Tüm Zonguldak halkını olduğu gibi tüm Zonguldak gençlerini olduğu gibi bizleri de sevindirdi. Tüm Zonguldak gençlerine hayırlı olmasını diliyorum. Burada siyasi otoritenin çalışmaları devam ettiği zaman Zonguldak olarak nelere kadir olacağını gördük. Adalet ve Kalkınma temsilcilerine teşekkür ediyorum. İnşallah bu alımlar hayırlı olur. Kurumumuz bir nefes alacaktır. Bir rahatlama olacaktır. üretimin artması yönünde bir rahatlama olacaktır. Hepimiz üretimin rahatlaması için katkı vereceğiz. Eğitimlerin tamamlanarak üretime katkı vermelerini sabırsızlıkla bekliyoruz. Şartların ne olacağı önümüzde ki hafta TTK yetkililer tarafından belirlenecek. Gençlerimiz sabırlı olsunlar. Kurum tarafından yapılacak açıklamanın ardından şartların ne olacağı kuraların ne zaman çekileceği belli olacak.”

“Umut simsarlarına inanmasınlar”

İşe başvuracak olan gençlere de çağrıda bulunan Başkan Mutlu, “Kamuoyunda her görüyoruz. Sizi işe sokacağız diye vaatlerde bulunan umut simsarları muhakkak ki olacaktır. Gençlerimiz bunlara mahal vermesinler. Bu insanların etrafına yaklaşmasınlar. Kesinlikle bu sürecin en adaletli şekilde sonuçlanabilmesi için sendika olarak biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Siyasi erkler üzerlerine düşeni yapıyorlar. Bu konuda adaletsizlik olmayacaktır. Bu tür simsarlar kendilerini kaptırmamaları dolandırılmalarına müsaade etmemeleri ihtiyacı hissediyorum. Süreci en hassasiyetli şekilde takip edeceğiz” diye konuştu.

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News

TTK ’ya 2 bin işçi alımında süreç başlıyor

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TTK ’ya 2 bin işçi alımında süreç başlıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin