TUĞCAN Hotel Hijyen Güvenliğini de tescilledi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en prestijli otelleri arasında bulunan ve Gaziantep’in ilk 5 yıldızlı oteli Tuğcan Hotel, korona virüs ile mücadele günlerinde gösterdiği başarı ile Güvenli Turizm Sertifikası almaya hak kazandı.

Gaziantep’in merkezinde kurulan ilk 5yıldızlı oteli, yine Gaziantep’in ilk çevreci Yeşil Yıldız belgeli oteli olan Tuğcan Hotel, korona virüs ile mücadele kapsamında normalleşme sürecine geçilmesinin ardından başarısını belgelerle taçlandırmaya devam ediyor.Normalleşme süreci ile birlikte kapılarını misafirlerine yeniden açan Tuğcan Hotel, TSE Diyarbakır Belgelendirme Müdürü Mehmet Genç’in denetimlerinin ardından Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı çerçevesinde yayınlanan Konaklama Tesisleri ve Tesisler Bünyesinde Yer Alan Yeme-İçme Ünitelerinde Pandemi Süresince Uygulanacak COVID-19 ve Hijyen Uygulamaları Değerlendirme Kriterleri kapsamında istenen koşulları yerine getirdiği için Güvenli Turizm Sertifikası almaya hak kazandı. Güvenli Turizm Sertifikası, TSE Güneydoğu Bölge Müdürü Rıza Okumuş Tuğsuz’a takdim etti.

HEM KONFORLU HEM HİJYENİK

Tuğcan Hotel Genel Müdürü Evren Ayşe Tuğsuz; “Tuğcan Hotel olarak kurulduğumuz günden bu yana, sağlığınız ve rahatınız ile ilgili bütün gereklilikleri yerine getirdik. Dünya ve ülkemizde baş gösteren Covid-19 virüsü ile ilgili Tuğcan Hotel ailesi olarak misafirlerimizi önemsiyoruz. Bu yüzde Gaziantep’te Sağlıklı Turizm Belgesi alan ilk otel olarak bir dizi önlemler aldık. Otelimiz Salgın Hastalıklar Kriz Yönetimi Prosedürlerine bağlı olarak COVID-19 virüsüne karşı önleyici uygulamalarımızı genel, misafir ve çalışan alanlarımızda detaylı ve titizlikle uygulamaktayız. Öncelikle otelimizde tüm üst yönetimin dahil olduğu bir izleme kurulu oluşturduk. Riskin somut, tedbirlerin ise hızlı ve etkin alınması bilinci ile çalışanlarımıza kişisel hijyen seviyelerinin nasıl artıracaklarını anlattık. Tüm alanlarımızın ortam, yüzey hijyen tedbirleri başta olmak üzere detaylı temizlik ve dezenfeksiyon uygulamalarını yaptık. Bu temizlik ve dezenfeksiyonlarda odalar, Sauna, SPA, kullanım ve havuz suları ile ilgili hijyen tedbirlerimizi uyguladık ve gereken tedbirleri üst seviyede aldık. Turizm işletmelerinin faaliyetleri sırasında, ilgili kamu kurum veya kuruluşları tarafından ilan edilmiş olan tedbirlere tam olarak uyuyoruz. İşletme genelinde COVID-19 ve hijyen kurallarını, uygulamalarını kapsayan bir protokol hazırlamış olup düzenli aralıklarla değerlendirip uygulamada karşılaşılan sorunlar, getirilen çözümler ve kamu kurum veya kuruluşlarınca uygulamaya konulan tedbirler dikkate alınarak güncelliyoruz. Genel kullanım alanlarına ilişkin sosyal mesafe planını da uygulayarak daha mesafeli bir alan sunduk” ifadelerine yer verdi.

BELGE ALMAYA HAK KAZANAN İLK ŞEHİR OTELİ: TUĞCAN HOTEL

TSE Bölge Müdürü Rıza Okumuş, belge takdim töreninde, “Türkiye’nin Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı, tatilini Türkiye’de geçirecek tüm Türk vatandaşları ve yabancı ziyaretçilere, ulaşımdan konaklamaya, tesis çalışanlarından yolcuların kendi sağlık durumuna uzanan geniş bir yelpazede bir dizi alınması önerilen tedbirleri tanımlıyor. Zorunlu olmayan, isteğe bağlı bu belgelendirmeyi başvurmak isteyen tesis işletmeleri; yetkili uluslararası akreditasyon kuruluşlarına başvuruda bulunabilecektir.Dünyada ki ilk örneklerinden biri olan “Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı”, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde, Sağlık, Ulaştırma, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarının katkıları ve tüm sektör paydaşlarının iş birliğiyle hazırlandı.Belgeyi alan tesisler Kültür ve Turizm Bakanlığı web sitesinden de duyurulacak. Güvenli Turizm Sertifika logosu, belgeyi alan tesislerinin görünen noktalarına asılacak vemüşteriler belge üzerindeki kare kod sayesinde tesis ile ilgili tüm denetleme bilgilerine ulaşabilecek. Bu sayede tüm süreç şeffaflık kazanmış olacak.Güvenli turizm sertifikası denetimleri kapsamında Tuğcan Otel Türk Standartları Enstitüsü tarafından denetim geçirmiş ve bu belgeyi almaya hak kazanmıştır.Tuğcan Otel, Türk Standartları Enstitüsü tarafından Türkiye de belgeyi almaya hak kazanan ilk şehir oteli olmuştur. Ayrıca Türkiye de ki tüm konaklama tesisleri için de de 8. Olarak bu belgeyi almıştır.Tuğcan Otel Gaziantep ilindeki 5 Yıldızlı oteller içerisinde Türk Standartları Enstitüsünden Hizmet Yeterlilik Belgesi(HYB) alan tek oteldir” ifadelerine yer verdi.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TUĞCAN Hotel Hijyen Güvenliğini de tescilledi!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin