Tuğsuz: Engelli yakınları sigortalı olmalı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 İYİ Parti 2’nci sıra milletvekili adayı Can Tuğsuz, engelli evlatları için evde olmak zorunda olan engelli yakınlarının sigortalı yapılması gerektiğini söyledi.

24 Haziran seçimine yönelik çalışmalarına ara vermeden devam eden Can Tuğsuz, engelli vatandaşlarla sohbet etti. Engelli ve yakınlarının sorunlarını dinleyen ve çözüm önerilerini anlatan Tuğsuz, engellilere yönelik çok ciddi projeleri olduğunu söyledi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “İlk iftar her zaman en özel insanlarla açılır” sloganıyla ilk iftarını engelli vatandaşlarla açtığına dikkat çeken Tuğsuz, “Engelli vatandaşlarımızın tavsiyelerini dikkate alıyoruz. Onlara yönelik projeler yapılması gerekiyor. Bizler de İYİ Parti olarak iktidar olduğumuzda engellilere yönelik çok ciddi işlere imza atacağız” dedi.

ENGELLİ ANNELERİ MAĞDURİYET YAŞIYOR

Tuğsuz, engelli yakını olup da evde olmak zorunda olan engelli yakınlarının maddi-manevi sorunları olduğuna dikkat çekti. Tuğsuz, “Engelli yakınlarımız evde olmak zorunda oldukları için sigortalı yapılmaları gerektiğini düşünüyorum. Çalışamayınca ekonomik olarak da mağduriyet yaşıyorlar. Engelli annelerimizin ekonomik olarak mutlaka desteklenmesi lazım. Şartlar oluşturulunca da evde olmak zorunda olan engelli yakınları sigortalı yapılmalı. Her şeyden tasarruf olur ama, engelliye destek konusunda asla tasarruf olamaz. O yüzden İYİ Parti iktidarında engellilere yönelik ciddi destekler sağlanacak” şeklinde konuştu.

Tuğsuz: Engelli yakınları sigortalı olmalı

BİRİNCİ SINIF YAŞAM KOŞULLARI SAĞLANMALI

Parti olarak engelliler ve yakınlarının her zaman yanında olacaklarını belirten Tuğsuz, Devlet olarak engelli ailelerine şartsız bir şekilde birinci sınıf yaşama koşulları sağlanması gerektiğini dile getirdi. Bir araya geldiği engellilerin en önemli sorunlarından birisinin de iş konusu olduğunu belirten Tuğsuz, “Ne yazık ki, engellilerimiz iş bulamıyor. Çalışan engelli sayısı çok yetersiz. Devlet olarak onlara tanınan kontenjanların tam olarak uygulanmadığını söylüyorlar. Meclise gittiğimde İYİ Parti iktidarında inşallah engelli istihdamı konusuna ayrı bir hassasiyet göstereceğim. Engellilerin hukuken hakları olan istihdam konusunda takipçi olacağım” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Tuğsuz: Engelli yakınları sigortalı olmalı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin