TÜİK Gaziantep öğrencilere sordu: “İstatistik nedir?”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 25 Nisan 2016 tarihinde kuruluşunun 90. yılını kutladı. Bu kapsamda TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü Türkiye İstatistik Gününü Gaziantep’te çeşitli okulları ziyaret ederek kutladı.

TÜİK Gaziantep, 25 Nisan Türkiye İstatistik Günü kapsamında Şahinbey İlçesi Mimar Sinan Lisesi, Mehmetçik Ortaokulu, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu, Karataş İMKB İlkokulu ve Şehitkamil İlçesi Vedat

Topçuoğlu Anadolu Lisesini ziyaret etti. Ziyaret sırasında öğrencilere “İstatistiğin Önemi/ TÜİK Çocuk Sayfasının Tanıtımı” konulu sunumlar yapıldı.

Yapılan sunumda istatistik, veri ve bilginin ne olduğu, TÜİK’in görev alanları ve önemi kısaca öğrencilerle paylaşıldı. Sunumlarda öğrencilere “Veri nedir?”, “Bilgi nedir?”, “İstatistik nedir?” ve “TÜİK ne yapmaktadır?” gibi sorular soruldu ve bu konularda bilgi verildi.

Ortaokul ve ilkokullarda “TÜİK Çocuk” sayfasında öğrencilerin isim, yaş, boy ve kilo bilgileri girilerek öğrencilerin katılımıyla istatistiksel tablolar oluşturuldu. Çıkan sonuçlar Türkiye ve Gaziantep ortalamaları ile karşılaştırıldı.

Liselerde ise üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik TÜİK’in resmi internet sayfasındaki “Kazanç Yapısı Uygulaması”nda çeşitli meslekler için örnek sorgulamalar yapıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TÜİK Gaziantep öğrencilere sordu: “İstatistik nedir?”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin