TÜRK JANDARMASI 174 YAŞINDA

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜRK JANDARMASI 174 YAŞINDAJandarma Teşkilatının kuruluşunun 174.yılı dolayısıyla tüm yurtta kutlamalar yapıldı. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu; jandarma teşkilatının geçmişte olduğu gibi bundan sonraki süreçte de Türkiye Cumhuriyetinin önemli bir kurumu olarak hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.

Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 174.yılı tüm yurtta olduğu gibi Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı tarafından da düzenlenen etkinlikler çerçevesinde kutlandı. Törenin açılış konuşmasını yapan Gaziantep Valisi Erdal Ata, Jandarmanın Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olduğunu ve kuruluşundan günümüze kadar sadakatle hizmet eden bir kurum olduğunu söyledi. Ata; “ Atamızın da dediği gibi Jandarma, her zaman yurt, ulus ve cumhuriyete aşk ve sadakatle bağlı tevazu, fedakarlık ve kanun ordusu olmuş, sağlanan imkanlar ile bugün sadece ülkemizde değil tüm dünyada saygın bir konuma gelmiştir” dedi.

Gaziantep İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Adnan Aslan ise 174 yıllık köklü bir tarihe sahip olan jandarmanın Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, huzur ve güvenliğin sağlanması için tüm gayreti ile çalışmalarına devam edeceğini söyledi. Aslan; “ bizler Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak ulusumuzun bizlere olan teveccühünün bilinci ile hareket etmekte, mevcut güveni ve sevgiyi koruyarak daha da güçlenme çabası içerisindeyiz” dedi.

Jandarma’nın 174.kuruluş yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı gönderen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ise şu ifadelere yer verdi: “Jandarmamız, yüksek bilgi, moral ve fizik gücüne sahip disiplinli personeli, fonksiyonel teşkilatı, modern silah, araç, teçhizat ve sistemleriyle, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli bir kurumu olarak milletimize hizmet yarışına devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti’nin omurgasını oluşturan önemli kurumlardan biri olarak, 1839 yılından bu yana ülkesine sadakatle hizmet eden Jandarma Teşkilatının 174. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Gücünü ve saygınlığını parlak geçmişinden, ilkelerinden, değerlerinden, askeri disiplininden ve eğitiminden alan Jandarma Teşkilatı, devletin kudret ve adaletinin yanında, şefkat ve merhametini de artan bir liyakatle ve fedakarlıkla temsil etmektedir. Jandarma Teşkilatı bütün birimleriyle sürekli yenilenerek, şeffaf, dinamik ve hesap verebilir bir yapıda olmayı hedeflemektedir. Jandarma teşkilatı olarak evrensel değerlere uygun, insan haklarına saygılı, vatandaşların kendilerini güvende hissedeceği bir güvenlik algısı oluşturup, vatandaş odaklı bir yaklaşımla kolluk hizmeti üretme gayreti içerisindeyiz.

Törenin son bölümünde ise başarılı olan subay, Astsubay, Uzman Jandarma ile erbaş ve erlere takdir belgeleri Vali Erdal Ata tarafından takdim edildi. Törende ayrıca Jandarmanın kuruluşunun 174. yılı münasebetiyle yapılan şiir ve kompozisyon yarışmasında birinci olan öğrenciler eserlerini davetlilerle paylaştı. Yarışmada birinci olan öğrencilerin hediyelerini Gaziantep Milletvekilleri takdim etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TÜRK JANDARMASI 174 YAŞINDA

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin