TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER GTO’DA

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER GTO’DATürkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kapsamında Türkiye’ye gelen 25 ülkeden 40’a yakın girişimci, Gaziantep Ticaret Odası’nı (GTO) ziyaret etti.

GTO Başkanı Mehmet Aslan, GTO Meclis Başkanı Zeki Yağcı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette heyete Gaziantep’in sosyal, kültürel ve ekonomik yapısıyla ilgili bilgiler verdi. Gaziantep’in çok kritik ve stratejik bir noktada bulunduğunu ifade eden Aslan, kentin yüzyıllardır bir ticaret merkezi olduğunu dile getirerek, yabancı sermayeye Gaziantep’te, birlikte yatırım yapmayı önerdi.  ”Yabancı sermaye gelsin, doğrudan yatırım yapsın’ diye teklifte bulunmuyoruz” diyen Aslan, şöyle konuştu: ”Gelin işbirliği yapalım’ diyoruz. ‘Birlikte yeni pazarlara açılalım’ diyoruz. Gaziantep olarak bizim tarihi tecrübelerimiz ve ilişkilerimiz var. ‘Gelin Gaziantep’e yatırım yapın, yerine gelin işbirliği yapalım, sizi de yeni pazarlara açalım’ diyoruz. Türkçe konuşmanız, hepinizin kardeşimiz olması sizin için bir avantaj.”

Aslan, Gaziantep’in nüfusunun 2 milyona yaklaştığını, kentte 7 bine yakın üretim yapan küçük, orta ve büyük işletme olduğunu ifade etti. 4 organize sanayi bölgesinde orta ve büyük anlamda bin 100 firma olduğunu ve 5, 6. ve hatta 7. organize sanayi bölgesini kurmayı hedeflediklerini dile getiren Aslan, ”Türkiye’de ne üretiliyorsa hepsini burada üretiyoruz. Elektronik ve otomotiv üretimimiz yok. Otomotiv konusunda firmalarla görüşmelerimiz sürüyor” diye konuştu. Gaziantep’in geçen yıl 178 ülkeye 6 milyar doları ihracat yaptığını dile getiren Aslan, bu başarının hep birlikte, el ele, ortak akılla çalışmanın sonucu olduğunu söyledi.

TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER GTO’DA

Başkan Aslan, Gaziantep’in 1980’li yıllardaki ”Ortadoğu’nun sanayi ve ticaret merkezi” olma hedefine ulaştığını ve yeni hedefler belirlediğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

”Şimdi Gaziantep’i çok önemli bir turistik merkez haline getirmek, bölge illeriyle beraber bir turizm havzası haline getirmek, fuarlar ve kongre merkezi haline getirmek, tüm bölgenin kalkınmasına öncülük etmek, komşu ülkelerle birlikte kalkınmak gibi bir hedefimiz var. Ekonomik olarak ne kadar kalkınırsak, bu bölgede barış o kadar rahat sağlanır. Dünya barışının en zorlandığı bölge bizim bölgemiz. Refahı yükseltmek barışın gelmesinde en önemli katkıdır. Gaziantep olarak böyle bir misyonla hareket ediyoruz. ” Türkiye’nin AB’ye tam üyeliğiyle ilgili önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Aslan, Türkiye’nin daha demokrat, insan haklarına saygılı bir ülke olması için de çaba gösterdiklerini ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından konuk ülke temsilcileri, GTO Başkanı Mehmet Aslan’a çeşitli yöresel hediyeler verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER GTO’DA

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin