Türkiye AB’de işsizlikte 8.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğünün yaptığı açıklamada Avrupa ülkeleri arasında işsizlik oranının en yüksek olduğu ülkenin Makedonya olduğu belirtildi.

Avrupa Birliği üyesi 28 ülkede, 2016 yılı 15-74 yaş arası ortalama işsizlik oranı  %8,6 olarak gerçekleşti. Avrupa genelinde 33 ülke arasında işsizlik oranı en yüksek ülke Makedonya (%23,7),  işsizlik oranı en düşük ülke ise İzlanda (%3,0) oldu. Türkiye %10,9 ile Avrupa ülkeleri arasında işsizlik oranı en yüksek 8. ülke oldu.

İstihdam oranı en düşük Yunanistan’da

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada istihdam oranın en düşük olduğu Avrupa ülkesinin Yunanistan olduğu bildirildi.

Avrupa Birliğine üye 28 ülkede 2016 yılına ilişkin ortalama istihdam oranı 15 ve daha yukarı yaş nüfusta %52,8 olarak gerçekleşti. 33 Avrupa ülkesi arasında bu oran %81,3 (İzlanda) ile %39,9 (Yunanistan) arasında değişti.  Türkiye, %46,3 ile istihdam oranı en düşük 5. ülke oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türkiye AB’de işsizlikte 8.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin