TÜRKİYE HOKEY FEDERASYONU 4.OLAĞAN MALİ GENEL KURULU YAPILDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜRKİYE HOKEY FEDERASYONU 4.OLAĞAN MALİ GENEL KURULU YAPILDI“Dünya Hokey sıralamasında Türkiye 29. Sırada yer alıyorsa bu 10 yıllık Hokey Federasyonumuzun başarısıdır.100 yıllık hokey geçmişi olanları sollayıp geçeceğiz.”

Türkiye Hokey Federasyonu tarafından 4’üncüsü düzenlenen Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı sonucunda yönetim kurulu tarafından sunulan raporlar oy birliği ile ibra edildi.

Türkiye Hokey Federasyonu tarafından 08 Kasım 2014 tarihinde Ankara Angora Hotel’de düzenlenen 4.Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Verilen önerge ile Genel Kurul Başkanlık Divanına Fahrettin Eserdi, Abdulkadir Gözegir, Hasan Umur ve Ferhat Lale seçildi.

4.Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı açılışında konuşma yapan Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan; göreve geldikleri günden itibaren Hokey Federasyonu olarak mütevazı bütçelerle ciddi çalışmalar ve atılımlar yaptıklarını söyledi. Karakan; “ iki yıllık süreç içerisinde Süper lig, Birinci Lig faaliyetlerimizin yanında şu an 3.ligimiz kuruluş aşamasında. Bunun yanında çok sayıda seminer, kurs ve faaliyetlerimiz oldu. İki yıl içerisinde 63 yurt içi 13 yurt dışı olmak üzere toplam 76 adet faaliyet yaptık. Bu faaliyetlerimiz de 1500 civarında maç oynattık. Katıldığımız bütün uluslar arası müsabakalardan alnımızın akıyla çıktık. Şanlı bayrağımızı aziz milletimizi, güzel ülkemizi layıkıyla temsil ettik. Biz göreve geldiğimizde Hokey’le ilgili hayallerimiz vardı. Göreve geldiğimiz andan itibaren benim ve arkadaşlarımın üzerinde durduğumuz en önemli konu federasyonda sistematik bir yapı, kurumsal bir kimlik ve kalıcı eserler oluşturmaktı.

TÜRKİYE HOKEY FEDERASYONU 4.OLAĞAN MALİ GENEL KURULU YAPILDIHOKEY OKUL SPORLARINA GİRDİ

Hokey’in geleceğini garanti altına alabilmesi için okul sporlarına girmesi gerekiyordu. Çok şükür Hokey iki senedir Milli Eğitim Bakanlığı ilköğretim, Ortaöğretim müfredatına girmiş durumda. Okullar tarafından yüzde 300-500 oranında katılımlar olduğunu görüyoruz. Türkiye’de önümüzdeki yıllarda tüm il ve ilçelerde okullarımızda inşallah Hokey oynanacak. Hokey’in üniversitelerde olması gerekiyordu çok şükür Hokey şu anda üniversitelerde ana branşlardan bir tanesi oldu.

MİLLİ VE SÜPER LİG SPORCULARINA TECİL VE TEHİR İMKÂNI

Milli Eğitim Bakanlığı Halk Eğitim Genel Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz sıkı görüşmeler neticesinde Hokey, Halk Eğitimin modül sisteminde kayıtlı ve tekrar müracaata gerek kalmadan bir çok il ve ilçemizde Hokey antrenörlerimiz istihdam ediliyor. Halk Eğitimlerde Hokey kursları verilmeye devam ediyor. Hokey Milli Sporcularımızın ve Süper Liglerimizde aktif oynayan sporcularımız MSB Asker Alma Daire Başkanlığı ile yapmış olduğumuz girişimler neticesinde resmi kaydı yapılarak bu sporcularımızın askerliklerini tecil imkânına kavuşması sağlanmıştır.

BAŞARI SADIK KARAKAN’IN DEĞİL, EMEĞİ GEÇEN HERKESİNDİR

Bizim amacımız Hokey Federasyonu olarak bir sistem oluşturmak ve bundan sonraki süreçte bu sistemin üzerine bir şeyler konmasını sağlamaktı. Yapmış olduğumuz birçok faaliyet Hokey alanında devrim niteliğinde olup, Hokey’in yapısal taşları niteliğindedir. Bundan sonra yapılacak olan şeyler aspirin tedavisi şeklinde tedavi amaçlı hususlar olacaktır. Şunu özellikle belirtmek isterim ki bunları Hokey Federasyon Başkanı Sadık Karakan tek başına yapmamıştır. Yönetim Kurulu, Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Kulüpler hep birlikte Türkiye’de Hokey’in güçlenmesi anlamında birlik ve beraberlik içerisinde olmuş ve Hokey’i bu seviyelere getirmiştir. Ben önümüzdeki dönemde de hep birlikte çok başarılı çalışmalara imza atacağımızı düşünüyorum.

HEDEF ÜLKEMİZE YAKIŞIR ŞEKİLDE BİR NUMARA OLMAK

Hokey branşı Türkiye’de ve dünyada hiç yer almazken bugün dünya sıralamasında Türkiye 29.sırada yer alıyor. Buna seviniyor musun derseniz tabii ki hayır, ama henüz daha 10-12 yıllık bir geçmişi olan taze bir federasyonun, 100-200 yıllık geçmişi olan ülkelerin bir kısmını sollayıp geçmişse bundan mutluluk duyuyorum. Ancak tabii ki de hedefimiz, ülkemize Türkiye’mize yakışan birinciliktir. Bunun için bundan sonraki süreçte de şu ana kadar ki hassasiyetimizle, şerefimizle ve namusumuzla gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz.

HEDEFİMİZ, OLİMPİYATLARDA YER ALMAK

Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya; Hokey’in olimpiyatlarda olması gereken bir spor dalı olduğunu belirterek çalışmaların bu şekilde devam etmesi halinde 2020 yılından itibaren Hokey sporunun olimpiyatlarda olabileceğini söyledi. Kocakaya; Hokey Türkiye’de yeni gelişen ancak bizim çok önem verdiğimiz branşlardan bir tanesi. Biz Hokey Federasyonumuza bütçe imkânlarımız çerçevesinde her yıl artırmak suretiyle destek olmaya devam edeceğiz. Hokey Türkiye’de yeni gelişiyor ve özellikle tesisleşme anlamında ciddi yatırımlar yapıyoruz. Eğer gerekli gayreti gösterirsek inşallah 2020 yılından itibaren olimpiyatlarda da yer alırız” dedi. NARKOZ HABER

TÜRKİYE HOKEY FEDERASYONU 4.OLAĞAN MALİ GENEL KURULU YAPILDI

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TÜRKİYE HOKEY FEDERASYONU 4.OLAĞAN MALİ GENEL KURULU YAPILDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin