TÜRKİYE İHRACATININ YÜZDE 4,3’ÜNÜ GAZİANTEP GERÇEKLEŞTİRDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜRKİYE İHRACATININ YÜZDE 4,3’ÜNÜ GAZİANTEP GERÇEKLEŞTİRDİGaziantep Şubat ayında 528 milyon 813 bin dolarlık ihracat ile Türkiye toplam ihracatının yüzde 4,3’ünü gerçekleştirdi.

Şubat ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep ekonomisinin Türkiye ekonomisine yaptığı katkıdan dolayı gurur duyduğunu belirterek, hedefin teknolojik ürün ve zengin pazar olması gerektiğini söyledi.

Gaziantep’in Şubat ayında yüzde 13,6 oranında artışla Türkiye toplam ihracat artışının üzerinde bir artış sağladığının altını çizen Bartık, “ Türkiye ihracatı Şubat ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,3 oranında bir artışla 12 milyar 93 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti. Gaziantep ise aynı dönemde ihracatını yüzde 13,6 oranında artırdı ve toplam ihracatın yüzde 4,3’ünü gerçekleştirme başarısını gösterdi. Bu başarıya imza atan Gaziantep iş dünyasını kutluyorum. Ancak başarıyı sürdürülebilir kılmak için geleceği iyi okumak zorundayız. Gelecek bize teknoloji diyor, katma değer diyor, zengin pazarlar diyor” şeklinde konuştu.

“Girişimcilikte başarımızı ve cesaretimizi teknolojik yatırımlarda kullanma zamanı geldi” diyen Eyüp Bartık, “İhracatımıza konu olan pazar ve ürün portföyümüzü gözden geçirmeliyiz. Artık paranın azaldığı ve azalmaya da devam edeceği açık olan küresel ekonomide rekabet edebilmek ve kazanabilmek için katma değeri yüksek ürünler üretip bunları alım gücü yüksek tüketicilerin var olduğu zengin pazarlara sunmak zorundayız. Teknolojiye yatırım yapmak zorundayız. Ancak bu şekilde dünyanın 10.büyük ekonomisi olma hedefine ilerleyebiliriz” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TÜRKİYE İHRACATININ YÜZDE 4,3’ÜNÜ GAZİANTEP GERÇEKLEŞTİRDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin