TÜRKİYE’NİN HİÇBİR YERİNDE BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜRKİYE'NİN HİÇBİR YERİNDE BÖYLESİ GÖRÜLMEDİGARAJ TAPULU MESKEN VE İŞYERLERİ YANDI

DASK poliçesi beyan edemeyen Garaj tapulu mesken ve işyerleri sahiplerinin mağduriyeti artıyor.

Gaziantep’te resmi rakam olmamakla birlikte yaklaşık 10 bin garaj tapulu mesken sahipleri yandı. Yaklaşık 30 bin kişinin mağdur olacağı garaj tapulu meskenlerin en çok bulunduğu bölge Şahinbey Karataş bölgesi olması gözleri Şahinbey Belediyesi’ne çevirdi. Duruma nasıl çözüm getireceği merak konusu olan belediyenin bazı çatı katlarına da garaj tapusu verdiği biliniyor. GOOGLE amcaya satılık garaj tapulu mesken yazdığınızda karşınıza sadece Gaziantep çıkıyor ve şu ibarelere rastlıyorsunuz (Karataş mevkiinde satılık Amerikan mutfak, garaj tapulu, 1 1 teras kat,  Metrekare: 110m 2 emlak tipi: apartman dairesi banyo sayısı: 1 binadaki kat sayısı: 5 binanın vs)

TÜRKİYE'NİN HİÇBİR YERİNDE BÖYLESİ GÖRÜLMEDİGaziantep’te binaların inşaat ruhsatlarında “garaj” olarak gösterilen birimlerin daha sonra Belediyeler tarafından İmar Kanunu’nun 37. Maddesi’ne aykırı olarak konuta çevrilerek satıldığı ve ilgiliye de “mesken tapusu” yerine “garaj tapusu” nun verildiği tek il olan Gaziantep’te yaşanan bu durumu yetkililer nasıl çözer bilinmez ama vatandaş zorunlu deprem sigortası yaptıramadığı için kredi çekemediği gibi GAZDAŞ aboneliği, elektrik, su aboneliği ve bankalardan kredi alamıyor.

TÜRKİYE'NİN HİÇBİR YERİNDE BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ

6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu’na istinaden yapılan güncelleme ile birlikte inşaat ruhsatı tarihi 2007 yılı veya sonrası olan binalara tarife fiyatı üzerinden 1 Mart 2013 tarihinden itibaren yüzde 10 indirim yapılanmasından faydalanamayan garaj tapulu mesken ve iş yeri sahiplerinin ne yapacaklarını şaşırdı. İskan izni ve garaj tapusu veren belediyelerin bu durumda vatandaşa nasıl bir çare üreteceği ve yasal olmayan bir durumla karşı karşıya kalan vatandaşın nasıl bir yol izleyeceği konusunda belediyelerden açıklama bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TÜRKİYE’NİN HİÇBİR YERİNDE BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin