Türkkan: “Ekonomide Küresel Tusunami Geliyor”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkkan: “Ekonomide Küresel Tusunami Geliyor”

Dünyayı etkisi altına alan pandeminin artçı etkileri küresel ekonomi üzerinde baskı kurmaya devam ediyor.  Hammadde yokluğu, konteyner azlığı, çip krizi lojistik maliyetlerinin artmasına ve lojistikte aksamalara sebep oluyor. Gaziantep Haber

TLC Lojistik yönetim kurulu üyesi Necmettin Türkkan, “Pandemi ile beraber e-ticaret satışları arttı. Bazı ülkeler üretimi durdurdu. Bazı sektörlerde ham madde sıkıntısı baş gösterdi. Hammadde ve mamulün küresel bazda döngüsü arttı. Bu sebeple uluslararası taşımacılık ihtiyacı arttı. Yoğun talep olması sebebi ile deniz yolu taşımacılığından konteyner sıkıntısı baş gösterdi. “ dedi.

Otomotiv sektöründe baş gösteren çip krizi kamyon ve tır üretimine de yansıdı. Sıfır kamyon ve tır üretimi düşünce ikinci el tır ve kamyonlara talep artı.

TLC Lojistik yönetim kurulu üyesi Necmettin Türkkan çip krizinin karayolu taşımacılığında maliyetlerin armasına sebep olduğunu belirtti. Türkkan; “ Otomotiv sektöründeki çip krizi lojistik sektörünü de vurdu. Sıfır kamyon ve tır üretilmeyince ikinci el kamyon ve tırların fiyatları çok yükseldi. Yedek parça bulmak zorlaştı. Çip krizi devam ederse lojistik sektörü durma noktasına gelir. Buda tedarik zincirini kırılmasına sebep olacaktır. İnsanlar temel gıdaya, suya, ilaca ulaşamazsa bu küresel bir ekonomik tusunamiye sebep olur. ”dedi.

Necmettin Türkkan; küresel ekonomide yaklaşan tusunamiden az hasarla çıkmak için yerel lojistik ağların güçlendirilmesi ve lojistiğin milli bir mesele olarak ele alınması gerektiğini belirtti. Gaziantep Sağlık

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türkkan: “Ekonomide Küresel Tusunami Geliyor”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin