Türkmenler Derneği Başkanı Aytekin, “2 Milyon dolar kayıp”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep’te kurulan Suriye Birleşik Türkmenler Derneği Başkanı Seydi  Aytekin, Suriye Türkmenler Derneği’nde görev yapan bazı yöneticilerin dernek imkânlarını ranta çevirdiğini ve 2 milyon dolara yakın kayıp olduğunu iddia etti
Suriye Birleşik Türkmenler Derneği Başkanı Seydi  Aytekin, dernek binasında yaptığı basın açıklamasında,  derneğin imkânlarının ranta çevrildiğini iddia etti.

Aytekin, düzenlediği basın toplantısında, derneğin 4 yöneticisi hakkında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

SİLAHLA TEHDİT ETTİLER

“Ocak ayından itibaren faaliyete geçen ve onun öncesinde 6 aylık bir ön çalışmayla beraber Suriye Birleşik Türkmenler Derneği’ni kurduk. Bu derneği kuruluş aşamasındayken sosyal yardımlaşma derneği olarak kurduk. Toplanan yardımları ben kendi elimle Halep’e ve çevresine ve kamplara götürdüm ve kendi elimle dağıttım. Dernekte çalıştığımız bazı arkadaşlarımız olayı maddi yöne çevirerek rant sağlamışlardır. Beni diskalifiye etmek için bu olayları bildiğimden dolayı kendilerine göre bana plan hazırlamışlar ve yürürlüğe koymuşlardır. Dernekte bulunduğumuz zaman içerisinde toplantı yapıldı, beni tehditle silah zoruyla dernek başkanlığımdan azledilmemi istediler. Çoğunluk kendilerinde olduğu için bunu da yaptılar”

“SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM”
Aytekin “Suriye’deki kardeşlerimize, kamplara, cephedeki arkadaşlarımıza, mağdurlara hastalara ve çocuklara belli bir yardım ulaştırdık. Ben kendi elimle götürdüm dağıttım bunları. Bu konudan dolayı rahatsız oldular. Ben olmadığım zamanlarda giden malzemelerin çoğu satılmıştır. Bunların kanıtları mevcut. 2 milyon dolara yakın bir kayıp vardır. Bunlar İHH’nın, Kızılay’ın, AFAD’ın topladığı ayrıca sivillerden toplanan bağış paralarıdır. Bu paralar dernekteki bazı arkadaşların üzerine geçmiştir. Şu an bu arkadaşlar çok lüks bir hayat sürmektedirler. Bu olanlar üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundum. Gerekli bütün yazışmaları savcılığa verdim. Bu konun peşini bırakmayacağımı ve tehditler aldığımı söyledim. Halen tehditler almaya devam ediyorum ama bu önemli değil. Buradan yardım için giden bir kuruşun bile vebali vardır” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türkmenler Derneği Başkanı Aytekin, “2 Milyon dolar kayıp”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin