Ülkücü İşçiler 1 Mayıs’ı kutladı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ülkücü-işçilerGaziantep Ülkücü İşçiler Derneği Tarafından ŞKM’de birlik, beraberlik gecesi düzenlendi. Gecede ÜİD Genel Başkanı Hakan Kandemir hükümete seslenerek, “Helal lokma yemekten başka derdi olmayan emekçilerimizin uykularını kaçırmayın, geçimini sağlamakla mükellef oldukları ailelerine karşı boyunlarını büktürmeyin, gözyaşlarını silin” çağrıda bulundu.

ŞKM’ de düzenlenen Geceye Ülkücü İşçiler Genel Başkanı Hakan Kandemir, Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kayabaşı, Gaziantep Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Fuat Yozbatıran, ÜİD  Güneydoğu Anadolu Şube Başkanı Süleyman Aslan, Gaziantep ÜİD İl Başkanı Ökkeş Şentürk,  Gaziantep Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Fuat Yozbatıran, Adıyaman ÜİD Başkanı, Osmaniye ÜİD Başkanı Murat Kumcu, MHP Kadın Kolları Başkanı, yöneticiler , ilçe başkanları çok sayıda işçi ve ülkücü katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşmalara geçildi. ÜİD Gaziantep İl Başkanı Ökkeş Şentürk,  1 Mayıs İşçi Bayramını kutlayarak başladığı konuşmasına işçilerin sorunlarını anlatarak devam etti. Şentürk, “İşçilerin bir yığın sorunu varken, asgari ücretle geçinemez, evine ekmek götüremezken bazıları görmemezlikten, duymamazlıktan geliyor” diyerek günün anlam ve önemine değindi.

ÜİD Genel Başkanı Hakan Kandemir ise düzenlenen geceden duyduğu memnuniyeti dile getirerek taşeron sorununu yeniden gündeme taşıdı.

Ülkücü İşçiler Derneği Genel Başkanı Hakan Kandemir; Türk İşçisinin milletimiz devletimiz nezdinde yeri doldurulamayacak önem ve kıymetinin bulunduğunu söyledi.

Hükümete seslenen Kandemir, “ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Sayın Başbakan’a seslenmek istiyorum; helal lokma yemekten başka derdi olmayan emekçilerimizin uykularını kaçırmayın, geçimini sağlamakla mükellef oldukları ailelerine karşı boyunlarını büktürmeyin, gözyaşlarını silin” sözleriyle konuşmasını sürdürdü.

Kandemir; “emeğiyle hayatını kazanan alnının teriyle geçimini sağlayan ve milli gelirimizde ki payda en büyük katkıyı sağlayan milyonlarca işçimizin 1 Mayıs işçi bayramını kutluyorum. Tek derdi alın teriyle kazanıp evine helal lokma götürmek olan Türk işçisinin milletimiz ve devletimiz nezdinde yeri doldurulamayacak önem ve kıymeti bulunmaktadır. Ülkemizin her yerinde sahip oldukları en önemli değer olan emekleriyle milletimizin ihtiyaçlarını karşılayan, beklentilerini gideren, dayanışmanın ve birlikte çalışmanın güzelliklerini sergileyen işçilerimizin sosyal ve ekonomik hayatta büyük payları vardır. Ekonomik istikrarın yakalanabilmesi, halk ve adil paylaşımın tam anlamıyla kabul edilebilmesi için ülkemizde emekçilerin sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulması gerekmektedir.

KIDEM TAZMİNATI VE TAŞERON İŞÇİ SORUNU EN BÜYÜK SORUNDUR

Şu günlerde ülke gündeminde bulunan kıdem tazminatı ve taşeron işçi sorunu Türk işçisinin en büyük sorunları arasında yer almaktadır. Mevcut hükümet tarafıdan her seçim döneminde dile getirilen taşerona kadro veriyoruz vaadi işçilerimiz tarafından artık kabul görmemektedir. Geçtiğimiz günlerde taşerona müjde başlığıyla gündeme gelen Sayın Başbakan’ın açıklamaları yaklaşık bir sene önce bir önceki Başbakan tarafından verilen müjdelerden farklı olmadığı ortadadır. Yıllardır kadro bekleyen Türk işçisi, hükümet tarafından yapıldığı söylenen çalışmanın boş olduğunu tüm kamuoyu nezdinde görmüştür.

TÜRK İŞÇİSİNİN UYKUSUNU KAÇIRMAYIN, BOYNUNUN BÜKMEYİN

Buradan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Sayın Başbakan’a seslenmek istiyorum; helal lokma yemekten başka derdi olmayan emekçilerimizin uykularını kaçırmayın, geçimini sağlamakla mükellef oldukları ailelerine karşı boyunlarını büktürmeyin, gözyaşlarını silin. Şundan emin olun ki; bu kadar düşük maaşla geçimini sağlayabilecek kabiliyete sahip olan muhterem Türk işçisi Allahın izniyle sizi o koltuktan indirebilecek kabiliyete de sahiptir.

MHP, İŞÇİLERİMİZİN SORUNLARINI YÜKSEK SESLE HAYKIRMAYA DEVAM EDECEKTİR

Ülkücü işçiler teşkilatı ve Milliyetçi Ülkücüler Hareketi olarak bizlerin tek temennisi bu kadar zorluklarla mücadele eden Türk İşçisinin bütün sorunlarının çözüme kavuşması ve hak ettikleri ekonomik ve sosyal şartlara bir an önce kavuşmalarıdır. MHP Genel Başkanımız ve liderimiz Sayın Dr.Devlet Bahçeli beyin talimatları doğrultusunda işçilerimizin bu sorunlarını çözmek için yüksek sesle söylemeye devam edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın.

İŞÇİ BAYRAMI BÖLÜCÜLERİN DEĞİL, EMEKÇİLERİN BAYRAMIDIR

İşçi Bayramında geçen bayram kelimesinin tam manasıyla bir bayram havasında yaşanması gerekmektedir. Senelerdir kavga günü olarak empoze edilen bu günün belli bölücü ve anarşist grupların değil geçimini anlının teriyle sağlayan emekçilerimizin günü olduğunu hatırlatma gereksinimi hissediyoruz. Ülkücü İşçiler Teşkilatı olarak bu bayramın bizim bayramımız olduğu bilincindeyiz ve bu bayramı kimsenin tekeline bırakma gibi bir niyetimizin olmadığını bildiririz. Bayramın bayram gibi kutlandığı bu salonda bu güzel organizasyonu düzenleyen Ülkücü İşçiler Gaziantep İl Başkanımız Sayın Ökkeş Şentürk beyefendiye, yönetim kurulu üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm işçilerimizin emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutluyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene “ dedi.

Konuşmaların ardından Gaziantep  Çeled Uşaglar  tiyatro gösterisi ve ardından Şahsuvar Sıra gecesi gurubunun eşsiz türküleriyle devam etti.

ülkücü-işçiler-mayıs

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ülkücü İşçiler 1 Mayıs’ı kutladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin