ÜLKÜCÜLER ÇANAKKALE İÇİN YÜRÜDÜ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÜLKÜCÜLER ÇANAKKALE İÇİN YÜRÜDÜ18 Mart Çanakkale Zaferinin 100. yılında Gaziantep Ülkü Ocakları İl Başkanlığı ve ilçe başkanlıkları tarafından mehteran ekibinin  katıldığı yürüyüş düzenlendi.  Binlerce ülkücü Kırkayak Parkı’ndan Balıklı Parkına kadar meşalelerle yürüdü. 18 Mart Çanakkale Zafer’inde şehit düşen tüm şehitler için hep birlikte Fatiha okuyan kalabalık, Balıklı Parkı’nda Ülkü Ocakları tarafından açılan Çanakkale Şehitleri resim sergisini gezdi.

Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşının ardından,  Gaziantep  Ülkü Ocakları İl  Başkanı Mehmet Fuat Yozbatıran 18 Mart Çanakkale Zaferinin önemine değinerek ülkücülere seslendi.

“BÜYÜK BİR TÜRK DESTANIDIR”

Yozbatıran, “Türk milletinin Emperyalizme karşı verdiği en çetin savaşlardan biri olan Çanakkale Deniz Zaferinin 100. Yıldönümünü gururla kutluyoruz . Dönemin azılı güçlerinin sahillerimize kadar gelerek vatan topraklarına yönelik kirli oyunlarını hayata geçirmek istemeleri çok şükür ki Çanakkale’yi kuşatan düşman unsurlarının sahip oldukları teknolojik ve moral üstünlüğüne karşı kendilerini seve seve feda eden vatan evlatlarının dikilmesi büyük bir Türk Destanının yazılmasına vesile olmuştur . 200 yılı aşan geri çekilme Çanakkale’de durmuştur. Canı bahasına sonra ki nesillerin bağımsız ve namusuyla yaşayabilmesi uğruna merminin üzerine atlayan aziz şehitlerimizin kıymetini bilmeliyiz.

ÜLKÜCÜLER ÇANAKKALE İÇİN YÜRÜDÜTürk’ün vatanın bütünlüğü için gerektiğinde neleri göz önüne alabileceğinin en önemli göstergesi Çanakkale , düşman ordusunun Çanakkale’yi geçme ve kutsal vatanımız üzerinde ki bütün hamleleri Türk milletinin iman inanç ve vatan sevgisi karşısında çaresiz kalmıştır . Çanakkale savaşının temelini oluşturan Türk milliyetçiliği fikriyatının takipçisi ülkü ocakları olarak bu ihtişamlı zaferi asla unutmayacağız , unutturmayacağız . Şehitlerimizin bize emaneti  kanlarıyla çizilmiş olan sınırlarımızı aynı ruh ve anlayışla korumak hepimizin borcu olduğunu bilerek emanetimize sahip çıkacak ve koruyacağız . Sizler Çanakkale Savaşında 246 kg mermiyi sırtında taşıyan Seyit Onbaşısınız . Sizler Çanakkale’de eline kına yakılan kınalı alisiniz . Sizler Çanakkale’de ölmeye giden 15 yaşında gençlersiniz . Sizler savaşmayı değil ölmeyi emreden Mustafa Kemallersiniz . Şanlı Türk Bayrağını daha da yükseklere çıkarmak indirmek isteyenlerin de karşısında çelik gibi durmak için yorulmadan mücadele edeceğiz . Şehitliğin sorgulandığı , gaziliğin tartışıldığı bu dönem içinde 18 Mart Çanakkale Zaferini kutluyor şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.

MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan ise “Çanakkale geçilmez, Türk’e kefen biçilmez” diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti;

“100 yıl önce 20. Yy başıydı . Son Büyük Türk Milleti Balkan harbiyle beraber görmediği kadar büyük bir kayıp görmüştü . Arkasından 1.Dünya Savaşı patlak vermiş Osmanlı Almanya’nın müttefiki olarak savaşa devam ediyordu . Trablusgarp’tan Kafkasya’ya hatıralarla dolu Çanakkale de mücadeleye devam ediyordu . O zaman ki egemen güçler Hasta Adam diyorlardı . Hasta Adamı bir an önce öldürüp yok etmek istiyorlardı . Kınalı kuzular Çanakkale’de feryat ediyorlardı . Aradan 100 yıl geçti bugün yine Hasta Adam görüntüsü veriyorlar. Bugün  Davutoğlu Hükümeti Çanakkale’de kutlama yaptırmıyor . Tıpkı 25 Aralık’ta Gaziantep’in Kurtuluşunu kutlatmadıkları gibi! Türkiye hasta adam değildir . O gün Mustafa Kemal vardı bugün Devlet Bahçeli var”

Taşdoğan konuşmasını “BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR. TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR” diyerek sonlandırdı.

Basın açıklamasının ardından yürüyüşe katılanlara buğday ekmeği ile üzüm hoşafı dağıtıldı.

ÜLKÜCÜLER ÇANAKKALE İÇİN YÜRÜDÜ

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ÜLKÜCÜLER ÇANAKKALE İÇİN YÜRÜDÜ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin