ÜNİVERSİTE KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI TRAFİĞİ RAHATLATTI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÜNİVERSİTE KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI TRAFİĞİ RAHATLATTIGaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep Üniversitesi önünde Mayıs 2012 tarihinde yapımına başlanan Gaziantep Üniversitesi Köprülü Kavşağı trafiğe açıldı.

Gaziantep Üniversitesi Köprülü Kavşak inşaatını 90 gün gibi kısa bir sürede tamamlayan Büyükşehir Belediyesi 16 Eylül tarihinden itibaren kavşağı trafik akışına açtı.

Üniversite Köprülü Kavşağı’nın Şehir Merkezi-Karataş, Burç-Kilis arasındaki trafik akışında büyük rahatlama sağladığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, “Burç-Kilis istikameti ve Karataş-şehir merkezi arasında direkt geçişi kolaylaştırmak ve bu bölgede oluşan trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmak için başladığımız projeyi 90 günde tamamladık.

Büyükşehir Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen 11. Köprülü Kavşak çalışması olan Gaziantep Üniversitesi Köprülü Kavşak inşaatı, kapsamı ve boyut olarak kentimizde yapılan en büyük kavşak oldu” dedi.

10 MİLYON TL’YE MAL OLDU

Proje kapsamında 780 adet fore kazık, 4,5 kilo metreye yakın atık su ve yağmursuyu, 1 kilometreye yakın da içme suyu deplasesi ile 50 bin metreküp kazı, 30 bin metreküp dolgu çalışması yaptıklarını belirten Başkan Güzelbey, yaklaşık 10 milyon TL’ye mal olan kavşak çalışması için ön görülen sürenin daha önceki kavşak çalışmaları ile aynı olduğunu hatırlattı.

Güzelbey, “Bundan önce gerçekleştirdiğimiz köprülü kavşak projelerinde olduğu gibi 90 gün gibi kısa bir sürede bu çalışmayı da tamamladık. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için çalışmalarımızı büyük bir hızla ve titizlikle sürdürdük ve bir an önce çalışmaları tamamlayarak trafiği rahatlattık” diye konuştu.

Dr. Asım Güzelbey, “Bu kavşak sayesinde Üniversite Bulvarı’ndan gelen trafik, 4 şerit olarak yer altına batıp, 2 şerit Burç-Kilis istikametinde direk geçiş ve 2 şerit de 216 nolu caddeye beklemeden geçişi sağlandı. Bu bölgedeki bekleme ve geçişlerden kaynaklanan trafik sorununu kavşak sayesinde ortadan kalktı” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ÜNİVERSİTE KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI TRAFİĞİ RAHATLATTI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin