ÜNLÜ AŞÇILAR MANGAL BAŞINDA BULUŞTU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÜNLÜ AŞÇILAR MANGAL BAŞINDA BULUŞTU2. Uluslararası Şirehan Yiyecek ve İçecek  Festivali kapsamında düzenlenen Ülkeler arası barbekü workshop etkinliklerinde mangal başına geçen ünlü aşçılar kendi kebap yapmadaki marifetlerini sergilediler.

Festivalin ilk gecesi, folklörcülerin Gaziantep yöresine ait  kına gecesini sahneledikleri  gösterilerle  görsel bir şölene dönüştü.

Genel Koordinatörlüğünü Gaziantep’in Kültür Elçisi Yazar Ahmet Ümit ve Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan’ın üstlendiği  2. Uluslararası Şirehan Yiyecek ve İçecek Festivali, dünyanın tanınmış  bir çok şef aşçısını Gaziantep’te bir araya getirdi.

Sahan restorant bahçesinde sabah saatlerinde  mahsere kazanlarında üzüm şiresi hazırlanması ile başlayan  Şirehan festivali, gece ise şef aşçıların  mangal başındaki hünerlerine sahne oldu.

ÜNLÜ AŞÇILAR MANGAL BAŞINDA BULUŞTU

Tarihi ipek yolu üzerinde kurulu  tek kervansaray otel olma özelliğine sahip  Şirehan Hotel avlusunda gerçekleştirilen lezzet etkinliğine,dünyanın 10 farklı ülkesinden  gelen  ünlü aşçıların yanı sıra çok sayıda  yerli ve yabancı  konuk katıldı.

Ülkeler arası barbekü workshop öncesi yabancı aşçılarla bir araya gelerek gazetecilerin sorularını yanıtlayan  Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan,bu festivaldeki amaçlarının  eşsiz Gaziantep mutfak kültürünü  tüm dünyaya tanıtmak ve tattırmak  olduğunu söyledi.

Kebap denince  dünyada Türkiye, Türkiye’de ise Gaziantep’in ilk akla geldiğini belirten Öztan,” Bugün farklı kıtalardan gelen ve farklı yemek kültürlerine sahip olan aşçılarımız kendi kebap çeşitlerini hazırlayarak misafirlerimizin beğenisine sunacaklar.Bizde Türk usulü kebaplarımızı onlara tattıracağız ” dedi.

Gaziantep mutfağının eşsiz lezzetlere sahip olduğuna ifade eden  Öztan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

” Gaziantep’in yaklaşık 450 çeşit yemeği var. Bugün Hollanda gibi bir ülkenin yemek sayısının 50 olduğu düşünüldüğünde Gaziantep’in zengin mutfak kültürüyle  bir dünya başkenti olduğu zaten açıkca ortaya çıkıyor.Gaziantep yemek çeşidi ve kalitesiyle Fransa ile baş edecek tek şehir. Biz yeterki bu değerlerimize sahip çıkalım yeteri kadar tanıtmak için çaba harcayalım”

Festivalin koordinatörlerinden  yazar Ahmet Ümit ise, konuşmasında Tahir Tekin Öztan ile birlikte,  doğdukları  Gaziantep’i  bu festivalle tanıtma girişiminde bulunduklarını dile getirdi.

Gaziantep’in yemek  kültürünü ve  geleneğini yaşatmayı hedefleyen  Şirehan Festivaline toplumun tüm kesimlerini destek vermeye davet eden Ümit, ”  Eğer bu etkinliklere gerekli destek verilmezse  bu girişimler çölde küçük bir ırmak gibi eriyip yok olacak. Bu nedenle hem marka şehir , hemde dünya kültür başkenti olmak istiyorsak,  değerlerimize hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor” diye konuştu.

Açıklamaların ardından kendi ülkelerine has ızgara ve kebap çeşitleri hazırlayan yabancı aşçılar,bu lezzetleri konuklara ikram ettiler.

Öte yandan Ömer lök ve ekibi tarafından seslendirilen Antep türkülerinin ardından sahne alan folklör ekibinin gösterileri ise festivalin ilk  gecesine ayrı bir renk kattı. Gaziantep yöresine ait kına gecesini çeşitli manilerle birlikte sahneleyen folklörcüler büyük beğeni topladılar.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ÜNLÜ AŞÇILAR MANGAL BAŞINDA BULUŞTU

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin