ÜROLOJİ KLİNİĞİNDEN BAŞARILI OPERASYON

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÜROLOJİ KLİNİĞİNDEN BAŞARILI OPERASYON85 yaşındaki Miyasete Nine 2 yıldır çektiği böbrek taşı rahatsızlığından kurtuldu

Gaziantep’in sağlıktaki gururu Medical Park Hastanesi başarılı operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Medical Park Gaziantep Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Abdülkerim Üstün, 85 yaşındaki tek böbreği çalışan ve her iki kalçasında protez bulunan hastayı başarılı bir operasyonla 2 yıldır çektiği böbrek taşı rahatsızlığından kurtardı.

Yılda bir kez Üretral stent takılıyordu;

Böbrek taşı şikayetiyle bir çok farklı hastane dolaşan Miyasete Bozgeyik (85) geçici olarak takılan ve yılda bir kez değiştirilmesi gereken stentler’de fayda etmez olunca riskli olmasına rağmen bu riskleri göze alarak ameliyat olmaya karar verdi. Hastanın yaşı, her iki kalçasında protez bulunması ve tek böbrekle yaşıyor olması hasta açısından operasyonu riskli kılan etkenlerdi…

Riskli diyerek operasyona yanaşmadılar

Belki Ankara’da yapılır umuduyla tetkik sonuçlarını başka bir uzman hekime gösteren aile, Medical Park Gaziantep Hastanesi Üroloji Uzmanlarından Op. Dr. Abdülkerim Üstün’e son çare olarak başvurdu. Yapılan tetkiklerde Miyasete Bozgeyik’in sağ böbreğinde yaklaşık 4×5 cm büyüklüğünde böbrek taşı olduğu ve laparoskopik cerrahi yöntemi ile çıkarılabileceği öngörüldü. Riskli olan bu operasyon için aileden ve hastadan onay alınması ile ameliyata karar verildi.

4 cm’lik taş parçalara bölünerek kapalı yöntemle çıkarıldı

Anestezi ekibinin yaptığı gerekli incelemeler ve hazırlıklar tamamlanınca operasyon başladı ve hastanın dayanılmaz sancılar çekmesine sebep olan sağ böbreğindeki 4 cm büyüklüğündeki taş, pnömatik cihaz ile parçalara ayrılarak çıkarıldı. 104 parçaya bölünen taşlar yaklaşık 2 saat süren başarılı bir operasyon ile hastanın böbreğinden çıkarıldı.

Zor bir ameliyat geçiren ve ağrılarından kurtulan Miyasete nine, 2 yıldır çektiği sancılardan kurtulmanın sevincini yaşarken, “önce Allah’ın sonra Dr Abdülkerim Bey’in sayesinde sağlığıma kavuştum, ameliyat öncesinde, ameliyat sırasında ve servise çıkarıldığımda sağlığıma kavuşmamda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum, rabbim ne muratları varsa versin” diyerek duygularını dile getirdi.

Op.Dr. Üstün: “Kateter yöntemi bir takım şikayetlere sebep oluyor”

Medical Park Gaziantep Hastanesi Üroloji Uzmanı Op.Dr. Abdülkerim Üstün, böbrek taşı operasyonlarında ameliyatı riskli görülen hastalara takılan Üriner sistem kateterinin yılda bir değiştirilmesi gerektiğini, aynı zamanda hastalarda idrarda yanma, ağrı, ve idrar kaçırma gibi bazı sorunlar  yaşandığını belirterek, “hele de böyle çift kalça protezi olan bir hasta için yılda bir kez ameliyat masasına yatmak oldukça riskli bir durumdur. Bu nedenle hastamızı “perkütan nefrolitotomi” (kapalı böbrek taşı operasyonu) dediğimiz yöntemle ameliyat ettik ve çok şükür hastamızı sağlığına kavuşturduk” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ÜROLOJİ KLİNİĞİNDEN BAŞARILI OPERASYON

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin