UZAKTAN EĞİTİM BAŞLADI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

UZAKTAN EĞİTİM BAŞLADIÇalışanlar, ikinci üniversite okumak isteyenler için Zirve Üniversitesi Uzaktan Eğitim Lisan programları açtı. Bu yıl ilk öğrencilerini alan üniversitede yıllık 6 bin liraya bu programlarda okumak mümkün.

Uzaktan Eğitim alanında üç ayrı yüksek lisans programında eğitim veren Zirve Üniversitesi üç farklı lisans programında da eğitim vermeye başladı. Örgün eğitimde elde ettiği kaliteyi Uzaktan Eğitim’e de taşımaya karar veren üniversite Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Yönetim Bilişim Sistemleri bölümlerine ilk öğrencilerini kabul etti.

DERSLER AKŞAM ONLİNE YAPILIYOR

Uzaktan Eğitim lisans Programları örgün eğitim programlarıyla aynı müfredatı işlediğini belirten Zirve Üniversitesi Uzaktan Eğitim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yalçın Özkan, Uzaktan eğitim öğrencilerine verilecek diplomaların örgün eğitim lisans programları mezunlarına verilen diplomalarla aynı olacağını söyledi. Özkan, “Uzaktan Eğitim lisans programları özellikle çalışanlar için uygun bir alternatif.  Dersler akşam vakitlerinde yapıldığı için öğrenciler rahatça derslere girebiliyor. Aynı zamanda bir başka lisans programından veya önlisans programından mezun olanların ikinci bir meslek edinmeleri için önemli bir fırsat. Başka bir şehirde eğitim görmek istemeyenler ve yurt dışından başvuranlar için de önemli bir seçenek ” diye konuşurken  engelli öğrenciler için önemli bir alternatif olduğunun altını çizdi.

UZAKTAN EĞİTİM BAŞLADI

ÖRGÜNDEN TEK FARKI SANAL SINIFLAR,LABORATUVARLAR

Örgün eğitimin sunduğu olanakların hemen hemen tümünü sunduklarının bilgisini veren Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa, “Mühendislik öğretiminin vazgeçilmez bir unsuru olan laboratuvarlar Zirve Üniversitesi Uzaktan Eğitiminin de bir parçasıdır. Sanal laboratuvarlar öğrencilerimizin hizmetine sunulacak” şeklinde bilgi verdi. Rektör Kısa Uzaktan Eğitim sistemi hakkında şu bilgileri verdi: “Öğrencinin hem öğretim üyeleri hem de diğer arkadaşlarıyla iletişimini sağlayan bir Öğrenim Yönetimi platformuna sahip. Mesajlar, ödevler, projeler, sınavlar, sanal sınıf dersleri gibi faaliyetler bu platfom üzerinden yürütülür. Her ders için ayrı birer ders içeriği hazırlanmıştır. Bu içerik bir tür elektronik kitaba benzer. Öğrenci bu içerikten okuyarak ders ile ilgili bilgileri alır. Her dersin sanal sınıflarda canlı dersleri yapılır ve bu derslerde öğretim elemanı kamera karşısında dersi canlı olarak anlatır. Öğrencilerin sorularına cevap verir. Öğrenci kendi kamerasını açarak sınıfa bağlanabilir. Dönem içindeki ara sınavlar internet üzerinden online sınavlar biçimnde yapılır. Dönem sonunda yüz yüze sınavlar yapılır”. Eğitim dilinin Türkçe olduğunu sözlerine ekleyen Kısa, “ Bilgisayar Mühendisliği 218,884 puan, Yönetim Bilişim Sistemleri Tam burslu 305,847 puan ile kapattı” dedi.

Zirve Üniversitesi yüz yüze yaptığı sınavlar için Gaziantep, Ankara ve İstanbul’un sınav merkezi olarak belirledi. Öğrenci bunlardan herhangi birini seçebilecek. İlerleyen günlerde sınav merkezleri sayısının artırılması planlanmakta.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
UZAKTAN EĞİTİM BAŞLADI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin