VALİ ATA, SURİYELİ SIĞINMACILAR VE ASAYİŞ OLAYLARINI DEĞERLENDİRDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

VALİ ATA, SURİYELİ SIĞINMACILAR VE ASAYİŞ OLAYLARINI DEĞERLENDİRDİGaziantep Valisi Erdal Ata, “Suriyeli sığınmacılar ve asayiş olaylarını değerlendirme toplantısı”  düzenledi.

Toplantıya Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,  İl Jandarma Alay Komutanı Albay Adnan Arslan,Gaziantep İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, Gaziantep AFAD İl Müdürü Sinan Atakan katıldı.

Vali Ata, Gaziantep’te 4 ayrı kampta 34 bin Suriyeli sığınmacının yaşadığını belirterek, Suriyeli sığınmacıların karıştığı asayiş olaylarını değerlendirdi.

VALİ ATA, SURİYELİ SIĞINMACILAR VE ASAYİŞ OLAYLARINI DEĞERLENDİRDİ

Ata yaptığı açıklamada;“Ülkemizin hemen yanı başında,  Suriye’de meydana gelen iç savaş ve kargaşadan olumsuz yönde etkilenen Suriyeli sığınmacıların bir kısmı, malumunuz olduğu üzere, ilimizde kurulan 34.000 kişi kapasiteli 4 ayrı kampta barınmaktadır. Suriyeli sığınmacıların ilimiz dahilinde karıştıkları asayiş olayları ile ilgili bu güne kadar bir çok kez açıklama yapmış olmamıza rağmen, kamuoyunda il asayişinde çok ciddi olumsuzluklara neden oldukları yönünde, maalesef yaygın bir kanaat oluşmuş durumdadır.

“ASAYİŞ OLAYLARI ABARTILDIĞI GİBİ DEĞİL”

Ancak asayiş birimlerimizin kayıtları açıkça bize göstermektedir ki, Suriyeli sığınmacıların karıştıkları asayiş olayları, gerçekten abartıldığı gibi yüksek düzeyde değildir. Ancak şunu da belirtmek isterim ki, ilimiz Şahinbey İlçesinde 11 Ağustos 2014 Pazartesi günü ev sahibi-kiracı arasında meydana gelen ve Hıdır Çalar isimli vatandaşımızın bıçakla yaralanması sebebiyle ölümüne yol açan olay kesinlikle büyük üzüntü ve infiale yol açmıştır. Bu vesileyle merhumun ailesine ve tüm yakınlarına buradan bir kez daha taziye dileklerimi iletiyor, merhuma rahmet diliyor, kederli ailesinin acılarını yürekten paylaşıyorum.

VALİ ATA, SURİYELİ SIĞINMACILAR VE ASAYİŞ OLAYLARINI DEĞERLENDİRDİ

“SUÇ İŞLEMELERİNE İZİN VERMEYİZ”

Sebebi ne olursa olsun, hiçbir şey, insan yaşamından daha değerli değildir ve insan yaşamına kasteden hiçbir olay veya şahıs, hukukun ve insanlık vicdanının kendine vereceği cezadan kurtulamayacaktır. Nitekim bu olayın fail ve şüphelileri de İl Emniyet Müdürlüğümüzce yakalanarak yargıya teslim edilmiştir. Bu son olay nedeniyle ilimizde meydana gelmiş ve gelebilecek tüm toplumsal olayların önlenebilmesi, halkımızın huzur, asayiş ve refahının hiçbir kesintiye uğramadan devam ettirilebilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir.

Suça karışan, halkımızın huzurunu bozan Suriyelilerin yaptığı hiçbir olaya müsaade edilmemektedir.  Zaman zaman bize gelen elektronik postalarda Suriyelilere müsamaha gösterildiği, onların korunduğu, adeta suç işlemelerine göz yumulduğu gibi yaygın kanaatler var. Bunların hiç birisi doğru değildir. Suç işleyen kim olursa olsun, gerekli yasal işlem yapılmaktadır. Bundan hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmaması gerekir. Bu kapsamda Başbakanlık Acil Afet Durum Başkanlığı, Valiliğimiz, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan değerlendirmelerde, bazı önlemler tespit edilerek, adım adım uygulanmaya başlanmıştır.

YAKLAŞIK 7800 SURİYELİ SIĞINMACI KAMPLARA SEVK EDİLİYOR

Bu kapsamda ilimiz merkezlerinde resmi ikametgahı bulunmayan, metruk bina, garaj, işyeri, park ve bahçe gibi, hijyen ve sağlık şartları yeterli olmayan, yaşadıkları yerler itibariyle, bizim vatandaşlarımıza rahatsızlık veren yerlerde barınmaya çalışan Suriyeli sığınmacıların, İslahiye, Nizip, Viranşehir ve Nusaybin’de kurulmuş bulunan ve boş durumdaki çadır kentlerinde barınmaları için sevk edilmelerine başlanmıştır. İl merkezimizde tespit edebildiğimiz kadarıyla yaklaşık 600 adreste 7.800 civarındaki Suriyeli sığınmacıları daha sağlıklı ve uygun yaşam koşullarında misafir etmek üzere, bu şehirlerimize nakletmeye başladık. Yine Başbakanlık Acil Afet Durum Başkanlığı, Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Kaymakamlıklarımız, İl Emniyet Müdürlüğümüz, İlçe Belediyelerimiz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz, İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Vergi Dairesi Başkanlığımız ile ilimiz mesleki teşekküllerinin yakın işbirliği ve çalışmalarıyla ilimizde açılacak işletmelerin açılış izin ve ruhsatları konusunda hassasiyet gösterilecek, itfaiye, fen, sıhhi, gayrisıhhi işyeri şartları incelenirken gereken şartlara uymayan işyerlerine kesinlikle işletme ruhsat veya izni verilmeyecektir.

İZİNSİZ İŞ YERLERİ KAPANACAKTIR

İzinsiz açılmış olan tüm işyerleri de kapatılacaktır. İlimizde işyeri olarak faaliyet gösteren gayrimenkul sahiplerinin de konuya gereken hassasiyeti göstermelerini bekliyor, izinsiz işyeri açma taleplerinin önlenmesi konusunda bizlere yardımcı olmalarını istiyorum. Konut olarak iskan izni olmayan yerlerin de asla konut olarak kiraya verilmemesini, verenler hakkında da ilgili belediyelerimizin bundan sonra gerekeni yapacağının bilinmesini istiyorum. Tüm Gaziantepli hemşerilerimizin, ilimiz dahilinde barınan tüm sığınmacılara karşı geçmişten beri gösterdikleri yardımseverlik ve misafirperverlik yaklaşımlarının, bundan böyle de aynı şekilde devam edeceğine olan inancımı ifade etmek istiyorum. Farklı amaçlarla, kadirşinas Gaziantepli hemşerilerimizi münferit olayları bahane ederek, halk içerisinde infial uyandırarak, il asayişini tehdit edecek mahiyette, farklı yönlere sürüklemek isteyen kişi ve grupların eylemlerine destek olmamalarını temenni ediyorum.

Toplumda özellikle kadın, çocuk ve gençlerimizi bu yolla sokağa dökmek isteyen, olayların içine çekmek isteyen kişi ve gruplara karşı tüm vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını bekliyorum. Bu türden kişi ve gruplara karşı gerekli çalışmalar yürütülmekle birlikte, hiçbir Gaziantepli hemşerimizin bu niyetlerin içerisinde olmayacağına, ilimizin genel huzur ve asayişini, refah ve sosyal düzeyini olumsuz yönde etkilemek isteyenlere fırsat vermeyeceğine gönülden inanıyor, yapılan çalışmalarımıza destek olmaya davet ediyor.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
VALİ ATA, SURİYELİ SIĞINMACILAR VE ASAYİŞ OLAYLARINI DEĞERLENDİRDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin