Vali Davut Gül’ün Gaziantep’in Düşman İşgalinden Kurtuluş Yıldönümü Mesajı

featured
İmamoğluna miting engeli yok
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Davut Gül’ün Gaziantep’in Düşman İşgalinden Kurtuluş Yıldönümü Mesajı:

Her yıl 25 aralık tarihinde, atalarımızın hürriyet ve bağımsızlık uğruna, namus ve bayrak uğruna mücadele etmeyi, bu yolda seve seve şehit ve gazi olmayı seçtiği bu topraklarda yokluklar içinde yazılan Kurtuluş Destanını kutluyoruz. Allah’ın izniyle tüm gücümüzle kutlamaya da devam edeceğiz.

Vatanımıza yönelik hain saldırılara karşı kahramanca mücadele veren atalarımız, 11 ay boyunca düşmanı şehre sokmayarak tarihte benzeri az görülen bir destan yazdılar. 99 yıl önce yazılan bu direniş destanı, Gaziantepliyim diyen herkes için büyük bir övünç kaynağıdır.

Esir olmaktansa ölmeyi tercih eden 6317 kahraman, canlarından vazgeçerek tüm vatan sathında kurtuluş meşalesini yakmıştır.

Bir şehrin yokluklar içerisinde, bir devleti yenilgiye uğrattığı topraklardır Gaziantep, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde vatan uğruna gözünü kırpmadan şehadete yürüyenlerin şehridir Gaziantep…

Bu eşsiz mücadele nedeniyledir ki, Antep’e Gazilik unvanı verilmiş; bir ulusun kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, nüfusunu Gaziantep’e aldırarak, Anteplilerle hemşeri olmuş ve onları onore etmiştir.

Sevgili hemşehrilerim…

99 yıl sonra bugün, Valisi olmaktan büyük bir gurur ve onur duyduğum Gazi Şehrin, insanlarında gördüğüm yüksek vatanseverlik hissi, memleket aşkı ve hayır hizmetlerinde yarışma gayreti, bana bu şehri Gazi yapan ruhun hala dimdik ayakta olduğunu göstermektedir.

Tüm dünyanın küresel bir mali krize girdiği Pandemi döneminde verilen mücadele ile birlikte, kahraman gazilerimizin torunları olan sizler, bu zorlu süreçte çalışkanlığınızla, istihdama sunduğunuz katkılarla, kırdığınız ihracat rekorlarıyla ve hayırseverlik ruhunuzla tüm dünyaya örnek olmaya devam ediyorsunuz.

Gaziantep insanı, 99 yıl önce Gazilik unvanını cesareti ve mücadele ruhuyla hak etmiştir. Bugün ise Gaziantepliler her alanda birlikte iş yapabilme kabiliyeti ve hayrıseverlik ruhunu temsil eden “Gaziantep Modeli” ile okullar yaptırarak, zorda kalan kardeşlerine yardım ederek, sosyal projelerin hepsinde en ön safta yer alarak, kısacası ekmeğini kardeşiyle bölüşerek tüm dünyaya örnek olmaktadır. Bugün, kurtuluş mücadelesini gözlerimiz dolarak nasıl evlatlarımıza anlatıyorsak yarın kahramanlıklar ile birlikte bu kardeşlik ruhunu da aynı duygularla anlatacağız.

Bu vesile ile Gazi şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümünü kutluyor, vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi hayırla ve rahmetle yâd ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Şehrimizin ve Ülkemizin kurtuluş mücadelesi ve bölünmez bütünlüğü uğruna bu güne kadar kaybettiğimiz tüm gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sıhhat ve afiyet diliyorum.

Vali Davut Gül’ün Gaziantep’in Düşman İşgalinden Kurtuluş Yıldönümü Mesajı

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Vali Davut Gül’ün Gaziantep’in Düşman İşgalinden Kurtuluş Yıldönümü Mesajı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin