Vali Davut Gül’ün Şahin Bey’in Şehit Oluşunun 100. Yıldönümü Mesajı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Valisi Davut Gül Şahin Bey’in Şehit Oluşunun 100. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

“200 gönüllü fedaisiyle beraber Gaziantep’in Kurtuluşu’nda büyük bir mücadele veren ve “düşman askerleri cesedimi çiğnemeden Gaziantep’e giremez” diyen Şahin Bey’in şehadete yürüyüşünün 100. yıldönümünü yaşıyoruz.

Zafere sarsılmaz bir imanla bağlı olan Şahin Bey ve fedaileri tam donanımlı Fransız birliklerini perişan ettikten hemen sonra düşman kumandanına gönderdiği mektupta şöyle demektedir: “Kirli ayaklarınızı bastığınız şu toprakların her zerresinde şüheda kanı karışıktır… Din için, namus için, hürriyet için ölüme atılmak bize Ağustos ayı sıcağında, soğuk su içmekten daha tatlı gelir.

Vali Davut Gül’ün Şahin Bey’in Şehit Oluşunun 100. Yıldönümü Mesajı

Neden orada olduklarını bile bilmeyen Fıransız askerlerinin karşısına bir avuç fedaisi ile çıkan Şahin Bey’in düşmanı perişan etmesinin arkasındaki güç, din, namus ve hürriyet gibi ulvi düşüncelerdir.

Şahin Bey, bu ulvi düşüncelerle istiklal meşalesini tutuşturmuş ve ardından binlerce Şahinler de o meşalenin asla sönmemesi için çalışmış, savaşmış ve bu uğurda 6317 şehit vermiştir.

Tarihimizin her döneminde Şahin Bey gibi kahramanlarımız olmuştur, bundan sonra da olmaya devam edecektir.

Milletimiz müsterih olmalıdır ki, bugün bu topraklar, Şahin Bey ve fedaileri gibi din, namus ve hürriyet uğruna kanını son damlasına kadar vatan toprağına akıtacak yiğitlerle doludur. Tarihimizden aldığımız bu vatan toprakları kesinlikle bölünmeyecek ve parçalanamayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle “Düşman benim cesedimi çiğnemeden Antep’e giremez” diyen Şahin Bey’i, onun silah arkadaşlarını ve vatan uğruna canını vermekten kaçınmayan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Vali Davut Gül’ün Şahin Bey’in Şehit Oluşunun 100. Yıldönümü Mesajı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin