Vali Gül, deprem sonrası yapılan çalışmaları anlattı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Gül, deprem sonrası yapılan çalışmaları anlattı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Gaziantep’te Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde yapılan yaraları sarma çalışmaları hakkında Vali Davut Gül ve Koordinatör Valiler tarafından Basın ve kamuoyu bilgilendirildi.

Nurdağı ilçesindeki Afet Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısına İslahiye’de Koordinatör Vali olarak görev yapan Kastamonu Valisi Avni Çakır, Nurdağı’nda Koordinatör Vali olarak görev yapan Ahmet Ümit ile kaymakamlar da katıldı.

Basın toplantısında konuşan Vali Davut Gül, depremlerin ilk gününden beri devletin afetzedelerin yanında olduğunu belirtti. Ticari hayatın canlanması ve kamu hizmetlerinin verilmesiyle ilgili çalışmaların aksamadan devam ettiğini dile getiren Vali Gül, “Şu an itibarıyla Gaziantep’in bütün ilçelerinde yıkık, ağır hasarlı, acil yıkılacak veya orta hasarlı binası olan hak sahibi diyebileceğimiz bütün vatandaşlarımıza konteynerleri teslim ettik. Konteynerleri teslim edilip kurulmayan yüzde 1’lik bir kesim var. Önümüzdeki hafta içerisinde onlar da tamamlanmış olacak.” dedi.

TOKİ’nin konut yapımı sürüyor

Şehir merkezlerinde ise TOKİ’nin, kırsalda Yapı İşleri Genel Müdürlüğü’nün konut yapımını sürdürdüğünü aktaran Vali Davut Gül, “Depremin 16’ıncı gününde kalıcı konutların hızla ihalesi yapılmaya başlandı. Şu an itibarıyla Gaziantep’te 16 bin 500 kalıcı konutun ihalesi yapılmış oldu. Bunlar bir yıl içerisinde tamamlanacak. Aynı şekilde Nurdağı, İslahiye ve Araban’ın yatırımlardan daha fazla yararlanabilmesi için 6. bölge teşvik kapsamına alındı. Bununla birlikte hem Araban’a hem de Nurdağı’na yeni organize sanayi kurulması süreci başladı. İslahiye’ye mevcut 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin kapasitesi üç kat artarak 10 bin dekardan daha büyük bir alan oluşturuldu.” sözlerini kaydetti.

Esnaflar için projeler yapılıyor

Küçük sanayi sitelerinin ihale edilmesiyle ilgili olarak Vali Gül, “İlçede küçük sanayi sitesinin ihtiyaçlarını gidermek için 200 dükkanlık küçük sanayi sitesi ihale edildi. Vatandaşlarımıza dükkanı yıkılan daha önce sanayi sitesinde yeri olup yeni dükkan talep eden, aynı şekilde geçmişte olmayıp şimdi dükkan talep eden vatandaşlarımızı bir yıl içerisinde dükkan sahibi olabilecekleri bir çalışmanın olduğunu söyledik.” dedi.

Ağır hasarlı binaların enkazları kaldırılmaya devam ediyor

Depremden zarar gören yerlerin enkazlarının kaldırılması için de çalışmaların devam ettiğini aktaran Vali Gül, şunları kaydetti:

“Ağır hasarlıların enkazlarının kaldırılması süreci başladı. İnşallah onlar da kalktıktan sonra şehir bu anlamda depremin izlerini biraz daha silmiş olacak. Şu an çalışmalar devam ediyor. Yaklaşık olarak Nurdağı’nda on farklı ekip çalışıyor. Hedefimiz 45 gün içerisinde enkazların kırsal mahalleler de dahil olmak üzere kaldırılmasıdır.”

Basın toplantısının ardından Vali Davut Gül ve beraberindeki ekip; sosyal market, giyim marketi, Nurdağı kıraathanesi ve inşaatı devam eden çarşıda incelemelerde bulundu.

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News

Vali Gül, deprem sonrası yapılan çalışmaları anlattı

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Vali Gül, deprem sonrası yapılan çalışmaları anlattı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin